Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nieuw zeeland > Klimaat
Vorige pagina

Klimaat in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. Het land kent grofweg dezelfde seizoenen als wij, maar de zomer valt in december t/m februari en de winter in juni tot en met augustus.

Over het algemeen heeft het land een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het land zachte winters en warme zomers kent en gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. Aangezien het noordereiland dichter bij de evenaar ligt, is het hier meestal een paar graden warmer dan op het zuidereiland. Het noordelijkste gedeelte, waar Auckland en de Bay of Islands liggen, genieten van de warmste temperaturen. Het weer in Nieuw-Zeeland kan echter wel snel omslaan, houd hier met name rekening mee als u bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken. Houd ook in de gaten dat de zon hier feller is dan in Nederland, dus goed insmeren met zonnecrème is geen overbodige luxe.

Het land kent ook vele berggebieden, waar de temperaturen wat lager liggen. De zomers zijn hier een stuk koeler en in de winter valt hier sneeuw en kan het behoorlijk vriezen. Deze gebieden lenen zich in de zomer uitstekend voor wandelingen en in de winter kent Nieuw-Zeeland enkele populaire skigebieden. Op de hoogste bergtoppen ligt zelfs eeuwige sneeuw.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel