Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nieuw zeeland > Eten en drinken

Eten en drinken in Nieuw-Zeeland

Vroeger werd het eten in Nieuw-Zeeland bereid zoals in Engeland: flauw en te lang doorgekookt. Tegenwoordig is de Nieuw-Zeelandse keuken enorm verbeterd met een enorme keuze aan de meest heerlijke gerechten.

Nieuw-Zeelanders houden van een goed stuk vlees of vis, dus op de meeste menukaarten vindt u hierin een ruime keuze. Het favoriete vlees van Nieuw-Zeelanders is lam, biefstuk en hert. Populaire vissoorten zijn mosselen, oesters, witvissen en zalm. Hierbij wordt vaak aardappel in een of andere vorm geserveerd (frietjes, aardappelpuree, gekookt etc.) en groenten. Tegenwoordig zijn er echter ook veel verfijndere Aziatische en Polynesische invloeden in de gerechten te vinden. Ook voor vegetariërs is er volop keuze.

Restaurants zijn er volop in Nieuw-Zeeland. Van eenvoudige eetcafétjes tot de meest luxe en trendy restaurants. Van restaurants met heerlijke hartige gerechten tot allerlei buitenlandse keukens zoals Aziatisch en Indiaas. Roken is niet meer toegestaan in restaurants en bars; er is wel vaak een buitenruimte voor rokers ingericht.

Overal vindt u bars en cafés. Nieuw-Zeelanders houden van bier en wijn en van beide zijn er meestal ook lokale varianten te vinden. Vooral wijn wint steeds meer terrein sinds de Nieuw-Zeelandse wijnen steeds beter zijn geworden. Doe daarom vooral eens een wijnproeverij bij een van de vele wijnhuizen die u tijdens uw reis tegenkomt, zodat u zelf kunt ervaren hoe goed de wijnen zijn. De bekendste Nieuw-Zeelandse wijn is de sauvignon blanc. Bent u een verstokte koffiedrinker, dan bent u in dit land aan het goede adres want de Nieuw-Zeelandse bevolking is er ook gek op. In elk modern café kunt u een uitstekende koffie, cappuccino of espresso bestellen.

Tenslotte is er de 'hangi'. Dit is niet zozeer een gerecht, maar de Maori manier van voedselbereiding. Aardappelen, groenten, vlees en/of vis worden bij elkaar gelegd op hete stenen in een gat in de grond en vervolgens bedekt. Zo stoomt het eten langzaam gaar. Deze manier van koken wordt door de Maori nog steeds gebruikt bij officiële gelegenheden zoals vergaderingen, begrafenissen en feesten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel