Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Vervoer
Vorige pagina

Vervoer in Nepal

De bus is erg goedkoop maar stukken minder comfortabel als wij gewend zijn. Lokale bussen zitten vaak overvol en u moet niet raar opkijken wanneer u naast een geit of een mand met kippen komt te zitten. Daarbij komt dat de wegen zijn op veel plaatsen in slechte staat en de kwaliteit van de bussen zelf vaak niet veel beter is. Een stuk comfortabeler is de microbus. U betaalt hier wel wat meer voor, maar de verbindingen zijn erg goed. De Express Bus en de Tourist Bus zijn goedkoper als de microbus, maar voor de reis moet u wel wat meer tijd uittrekken. De bus vertrekt pas als hij vol zit en naast een eigen zitplaats is er weinig luxe aan.

Naast de bus kunt u gebruik maken van taxti’s. Er zijn twee verschillende taxi’s in Nepal. De private taxi’ rijdt voornamelijk van de luchthaven naar de duurdere hotels. De 10 Rupee taxi is goedkoop en vertrekt pas als hij vol is. Maak van te voren goede prijsafspraken met de chauffeur.

Vooral in steden met smalle straten kan een fietstaxi, ook wel riksja, de ideale manier van vervoer zijn. Ze manoeuvreren gemakkelijk en vereisen weinig ruimte. Bovendien worden de karretjes niet beperkt door files, waardoor u met de riksja soms veel sneller bent dan wanneer u een 'normale' taxi neemt. Een ritje in de fietstaxi is een leuke ervaring. Door het langzame tempo kunt u goed de omgeving verkennen en de chauffeurs wijzen toeristen vaak op interessante bezienswaardigheden.

Een sneller alternatief is de Tempo, welke lijkt op de gemotoriseerde Tuk-tuk’s uit Thailand, maar dan groter. Ze vervoeren groepen passagiers in de grotere steden.

Voor lange afstanden kunt u een binnenlandse vlucht nemen. Vliegen in Nepal is een bijzonder avontuur. De afgelegen landingsbanen horen tot de moeilijkste plaatsen waar een piloot kan landen. U dient rekening te houden met vertragingen ten gevolge van slechte weersomstandigheden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel