Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Veiligheid
Vorige pagina

Veiligheid in Nepal

Reizen kan risico's met zich meebrengen, zo ook in Nepal. Met het oog op de algemene terroristische dreiging wereldwijd wordt geadviseerd extra waakzaamheid in acht te nemen in publieke gelegenheden die door veel buitenlanders worden bezocht. Doorgaans is Nepal echter een veilig land om doorheen te reizen. Kleine criminaliteit komt in elk land voor, het is altijd belangrijk voorzichtig te zijn en uw bezittingen in het oog te houden of veilig op te bergen. Laat uw waardevolle spullen achter in de hotelkluis of draag deze in een tasje onder uw kleding. Zo heeft u minder kans om doelwit te worden van zakkenrollers en dieven.

In sommige delen van Terai, een gebied in het zuiden van Nepal vlakbij de grens met India, kan het onrustig zijn. Etnische groeperingen organiseren daar soms protestacties die gepaard gaan met wegblokkades. Ook in de Kathmandu-vallei worden soms demonstraties gehouden. Toeristen zijn tot op heden echter nog nooit doelwit geweest van dergelijke acties.

Voor actuele reis informatie en advies verwijzen wij u door naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.minbuza.nl).

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel