Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Patan
Vorige pagina

Reisinformatie Patan
Patan is naast Bhaktapur en Kathmandu één van de drie koningssteden in Nepal. De stad wordt ook wel ‘’Stad der Schoonheid’’ genoemd. De stad is meer dan 2.600 jaar oud en daarmee de oudste stad van het land.

De stad zou volgens de traditie zijn gesticht in 299 v. Christus, door koning Veer Deva van de Kirat-dynastie, maar er wordt aangenomen dat er al lang daarvoor een stad lag en later zijn uitgebreid in de middeleeuwen door de Malla-dynastie.

Patan ligt op ongeveer drie kilometer van Kathamdu. In vergelijking met de drukke stad Kathmandu is Patan een oase van rust. Het oude gedeelte van de stad heeft een grote hoeveelheid aan tempels en kloosters en pleinen. Vooral rond het prachtige Durbar plein staan een aantal mooie tempels en paleizen, die in enkele verschillende stijlen zijn gebouwd.

Eén van de bekendste tempels is de Kva Bahal tempel, die is gedecoreerd met een grote hoeveelheid bladgoud en de Krisjna tempel. Patan staat er verder om bekend de beste schilders van het land te hebben, dus een mooie plek om een schilderij te kopen als herinnering.

Rondreizen en bouwstenen naar Patan


Nepal Highlights

Inclusief vluchten. Nepal is ongetwijfeld een van de meest magische landen van Azie. Tijdens deze reis bezoekt u o.a. Kathmandu en de koningssteden Bhaktapur en Patan. Maar ook Phokara, het tropische ...

Bekijk reis
Vanaf €2518,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Koningssteden Patan en Bhaktapur

In de schitterende Kathmandu vallei liggen drie oude koningssteden, waarvan Kathmandu de bekendste is en een zeer populaire bestemming onder toeristen. In dezelfde vallei, maar veel minder bekend, ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies


Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Nepal

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel