Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Patan
Vorige pagina

Reisinformatie Patan

Patan is naast Bhaktapur en Kathmandu één van de drie koningssteden in Nepal. De stad wordt ook wel ‘’Stad der Schoonheid’’ genoemd. De stad is meer dan 2.600 jaar oud en daarmee de oudste stad van het land.

De stad zou volgens de traditie zijn gesticht in 299 v. Christus, door koning Veer Deva van de Kirat-dynastie, maar er wordt aangenomen dat er al lang daarvoor een stad lag en later zijn uitgebreid in de middeleeuwen door de Malla-dynastie.

Patan ligt op ongeveer drie kilometer van Kathamdu. In vergelijking met de drukke stad Kathmandu is Patan een oase van rust. Het oude gedeelte van de stad heeft een grote hoeveelheid aan tempels en kloosters en pleinen. Vooral rond het prachtige Durbar plein staan een aantal mooie tempels en paleizen, die in enkele verschillende stijlen zijn gebouwd.

Eén van de bekendste tempels is de Kva Bahal tempel, die is gedecoreerd met een grote hoeveelheid bladgoud en de Krisjna tempel. Patan staat er verder om bekend de beste schilders van het land te hebben, dus een mooie plek om een schilderij te kopen als herinnering.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel