Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Lumbini
Vorige pagina

Reisinformatie Lumbini
Lumbini is een rustig dorpje in het zuiden van Nepal aan de grens met India. Gelegen aan de Terai vlaktes. Het is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme, die leefde van 623 tot 543 voor Christus. Lumbini is daarom één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen gerelateerd aan het leven van Boeddha.

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lumbini is de Sacred Garden. Deze heilige tuin bezit volgens de Boeddhisten culturele schatten. Alle belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich rondom dit gebied, zoals de Ashoka pilaar.

Deze pilaar draagt een inscriptie ter identificatie van de heilige plaats en is vlakbij de Sacred Garden. Op deze historische plekken zijn veel pelgrims te vinden die er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat komen bidden. Lumbini staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Rondreizen en bouwstenen naar Lumbini


Nepal Highlights

Inclusief vluchten. Nepal is ongetwijfeld een van de meest magische landen van Azie. Tijdens deze reis bezoekt u o.a. Kathmandu en de koningssteden Bhaktapur en Patan. Maar ook Phokara, het tropische ...

Bekijk reis
Vanaf €2518,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Nepal

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel