Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Kleding
Vorige pagina

Kleding in Nepal

Vrijwel overal in Nepal kunnen korte broeken, blote schouders, strakke kleding en teveel bloot als aanstootgevend worden gezien. Toon respect naar de lokale bevolking door rekening te houden met hun cultuur.

Wanneer u tempels bezoekt, of andere heilige plaatsen, houdt u er dan rekening mee dat er nog strengere kledingvoorschriften gelden en dat u bedekkende kleding dient te dragen. Soms wordt er ook verwacht dat vrouwen hun hoofd bedekken door een hoofddoek te dragen.

Tijdens de zomer kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. Lichte, katoenen zomerkleding wordt in deze periode ten sterkste aangeraden.

Trekkings
Wanneer u gaat trekken in de bergen mogen goede wandelschoenen, een warm ‘fleece’ jack’, windjack en regenjas niet ontbreken in uw bagage. Zorg verder voor ruim voldoende warme kleding, maar probeer de bagage te beperken en compact in te pakken. In Kathmandu en Pokhara zijn voldoende mogelijkheden om een goede uitrusting voor de trekking aan te schaffen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan wanneer u dit in Nederland doet.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel