Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Kathmandu
Vorige pagina

Reisinformatie Kathmandu
Kathmandu is de hoofdstad van Nepal, de grootste stad in het land en u treft hier vele hotels, winkels en restaurants. De stad Kathmandu dankt zijn naam aan de tempel Kathmandap, op het centrale plein Durban Square. Het is een bijzondere indrukwekkende stad, die lijkt te zijn blijven hangen in de Middeleeuwen.

Kathmandu is bekend om zijn vele Boeddhistische en Hindoeïstische tempels en paleizen, waarvan de meeste uit de 17e eeuw dateren. De grootste stupa van Nepal is Bouddhanath in de wijk Bouddah en de belangrijkste tempel is Pashupatinath.

Kathmandu is populair bij westerse toeristen, die zich voornamelijk in de wijk Thamel concentreren. Ook is het een voorstation voor bergbeklimmers van de Himalaya.

De stad is gelegen in een vallei aan de rivier de Vishnumati op 1350 meter boven zeeniveau. De vallei is prachtig en vruchtbaar, waardoor men over rijst- en graanvelden, maar ook sinaasappel- en bananenplantages ziet.

De smalle straatjes, de prachtige tempels en paleizen, de vele bedelaars, koeien en koeien uitwerpselen en woest uitziende sadhu's, zullen zeker een diepe indruk achterlaten.

Rondreizen en bouwstenen naar Kathmandu


Grand Tour India en Nepal

Inclusief vluchten. Deze fascinerende rondreis door India en Nepal brengt je o.a. van Sariska Tiger Reserve en naar Maharadja paleizen in Jaipur en Agra. Via de erotische tempels van Khajuraho en het ...

Bekijk reis
Vanaf €3272,- p.p.

Aantal dagen: 22
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Nepal Highlights

Nepal is ongetwijfeld één van de meest magische landen van Azië. Tijdens deze reis bezoekt u o.a. Kathmandu en de koningssteden Bhaktapur en Patan. Maar ook Phokara, het tropische Chitwan National ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 1802,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Stadstour Kathmandu

Tijdens deze stadstour door Kathmandu bezoekt u de tempel van Pushapatinath, het belangrijkste heiligdom van Nepal, gewijd aan de Hindoe god Shiva. Vervolgens bezoekt u ook de Stupa van Bodnath en de ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 2,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Nepal

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel