Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Kathmandu
Vorige pagina

Reisinformatie Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal, de grootste stad in het land en u treft hier vele hotels, winkels en restaurants. De stad Kathmandu dankt zijn naam aan de tempel Kathmandap, op het centrale plein Durban Square. Het is een bijzondere indrukwekkende stad, die lijkt te zijn blijven hangen in de Middeleeuwen.

Kathmandu is bekend om zijn vele Boeddhistische en Hindoeïstische tempels en paleizen, waarvan de meeste uit de 17e eeuw dateren. De grootste stupa van Nepal is Bouddhanath in de wijk Bouddah en de belangrijkste tempel is Pashupatinath.

Kathmandu is populair bij westerse toeristen, die zich voornamelijk in de wijk Thamel concentreren. Ook is het een voorstation voor bergbeklimmers van de Himalaya.

De stad is gelegen in een vallei aan de rivier de Vishnumati op 1350 meter boven zeeniveau. De vallei is prachtig en vruchtbaar, waardoor men over rijst- en graanvelden, maar ook sinaasappel- en bananenplantages ziet.

De smalle straatjes, de prachtige tempels en paleizen, de vele bedelaars, koeien en koeien uitwerpselen en woest uitziende sadhu's, zullen zeker een diepe indruk achterlaten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel