Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Geld
Vorige pagina

Geld in Nepal

De munteenheid van Nepal is de Nepalese Rupee. De waarde van de Rupee is afhankelijk van de US Dollar en dus aan veel veranderingen onderhevig. Globaal kunt u aanhouden: 1 euro is ca. 124 Nepalese Rupee (juli,2013). Voor uw reis is het verstandig om een contant bedrag in dollars mee te nemen. Deze worden bij alle banken en erkende wisselkantoren geaccepteerd. Neem altijd uw paspoort mee als identiteitsbewijs als u geld gaat wisselen en bewaar de kwitanties, deze heeft u weer nodig om het geld bij vertrek weer terug te wisselen. Soms kan er ook direct met dollars betaald worden. Het wisselen van andere valuta is enkel mogelijk in de grote steden.

In de grotere steden zoals Kathmandu en Pokhara kunt u geld opnemen met uw pinpas met Maestro logo. U vindt het Maestro logo op de voorkant van veel door Nederlandse banken uitgegeven passen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer geldautomaten te vinden in kleinere plaatsen zoals Lumbini en Chitwan National Park. Creditcards (VISA en Mastercard) worden in de grote hotels en betere restaurants geaccepteerd, echter niet bij kleine bedragen of op markten. Om betalingen te kunnen doen met uw creditcard, heeft u uw pincode nodig! Let erop dat niemand uw pincode kan zien wanneer u geld opneemt of betaalt met u creditcard of pinpas. U mag geen Rupees in- of uitvoeren.

Koop online vreemde valuta
U heeft de mogelijkheid om, via GWK Travelex, Amerikaanse dollars of andere vreemde valuta online te kopen. Na de bestelling kunt u in de buurt van uw woonplaats deze binnen 14 dagen ophalen.

Hierbij krijgt u de volgende voordelen:
- Alleen online: 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers
- Keuze uit 47 populaire valuta
- Ophalen van Amerikaanse dollars kan al binnen 30 minuten
- Gunstige afhaallocaties, waaronder de grotere NS stations, Schiphol airport etc.

Klik hier voor meer informatie en uw bestelling.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel