Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nepal > Chitwan National Park
Vorige pagina

Reisinformatie Chitwan National Park

Dit park, dat ligt op slechts 155 kilometer afstand van Kathmandu en word vaak één van de mooiste wildpark van Azië genoemd. Vanaf de 19e eeuw was dit gebied het centrum voor jachttrips, die werden georganiseerd door Britten en Nepalese aristocraten. Op zo'n trip werden soms meer dan 35 tijgers gedood.

Door het verdwijnen van malaria in deze regio steeg bovendien de interesse voor dit vruchtbare gebied snel bij de boeren bevolking en worden bossen gekapt.

Hierdoor kromp het leef gebied van de tijgers en neushoorns dramatisch. In 1973 werd dit gebied uitgeroepen tot beschermd grondgebied en tot een nationaal park.

Op dit moment leven er weer ongeveer 400 neushoorns in het park en 80 tijgers. Daarnaast bestaan er ook andere wildsoorten als olifanten, buffels, panters, hyena’s, beren, bizons, slangen, zwijnen, herten en krokodillen en bijna 400 verschillende typen vogels.

Ondanks deze positieve groei en dichte begroeiing is het niet vanzelfsprekend om de tijger te kunnen spotten tijdens een safari daar het gebied groot is en vaak dichte begroeiing en hoog gras.

Een safari op de rug van een olifant is echter ook een bijzonder indrukwekkende ervaring. Eentje die u eigenlijk niet mag missen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel