Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Landinformatie Nepal
Nepal is ongetwijfeld één van de meest magische landen van Azië. Een land gedomineerd door de hoge pieken van de Himalaya, die zich prachtig aftekenen tegen een strak blauwe lucht. Nepal wordt ook wel het ‘dak van de wereld’ genoemd. Acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal, waaronder de hoogste en meest bekendste de Mount Everest is.

Hoewel Nepal tussen twee enorme buurlanden ligt, India en China, heeft Nepal een geheel eigen identiteit en cultuur. Het land is een juweeltje op cultureel gebied met zijn koningssteden in de Kathmandu Vallei, met mystieke tempels en woest uitziende Sadhu’s. Het land heeft een betoverende gevarieerde natuur maar ook een zeer diverse gewoonten en volken. In het tropische zuiden van Nepal ligt Chitwan National Park, een van de laatste gebieden waar u kans maakt de Indiase neushoorn of Bengaals tijger in het wild te spotten.

Hindoeïsme en Boeddhisme gaan hand in hand, sjamanisme en religieuze tradities vermengen zich. De bevolking is bijzonder vriendelijk en maakt Nepal daarom tot een van de meest fascinerende landen van Azië.

Hoofdstad: Kathmandu
Aantal inwoners: 28.563.377
Oppervlakte: 147.181 km²
Taal: Nepali
Klimaat: Gematigd
Religie: Hindoeïsme 89%, boeddhisme 8%, islam 2%, christendom 1%
Zomertijd: 3 uur en 45 minuten later
Wintertijd: 4 uur en 45 minuten later
Buurlanden: India en China (Tibet)
Geldeenheid: Nepalese Rupee
Elektriciteit: 220 volt

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Nepal

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel