Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Yangon
Vorige pagina

Reisinformatie Yangon
Tijdens uw vakantie in Myanmar zal deze vriendelijke stad veelal het begin en eindpunt zijn van uw reis en dit is zeker terecht. De stad heeft namelijk diverse attracties, waaronder een rijk koloniaal verleden door de jarenlange overheersing door de Engelsen, met de daar bijpassende architectuur. Het verleden gaat echter nog vele eeuwen verder, aangezien de stad waarschijnlijk in de 6e eeuw al gesticht werd. Door de strategische ligging aan de Rangoon rivier en vlakbij de kust, heeft Yangon zich ontwikkeld tot de grootste en voor velen de belangrijkste stad van Myanmar. Sinds 2005 is het echter niet meer de officiële hoofdstad van het land.

Yangon is met zo’n 4 miljoen inwoners zeker een grote stad te noemen, echter het lijkt in geen velden of wegen op één van de andere Aziatische miljoenensteden. Het is er nog rustig, autoverkeer concentreert zich op de hoofdwegen, terwijl het in de zijstraatjes heerlijk vredig is. Vervoer door de stad is nog met oude overvolle Engelse bussen of met de (fiets-)taxi en brommers zijn er niet toegestaan. Langs de straten zijn overal stalletjes te bespeuren, waar o.a. eten en drinken, maar ook veel 2e hands spullen verkocht worden.

Als toerist zijnde is Yangon een heerlijke plaats om enkele dagen door te brengen. U kunt er langs de rivier wandelen en genieten van het uitzicht en de bedrijvigheid hier. De brede avenue-achtige wegen worden omzoomd door eeuwenoude bomen en groene parken. In het levendige Chinatown valt er van alles te zien en hier vindt u o.a. de beroemde Bogyoke markt (voorheen Scotts markt). Dit is absoluut dé plaats in Myanmar om de mooiste handgemaakte souvenirs te kopen. Een bezoek aan het Nationaal Museum neemt u mee terug in de geschiedenis van Myanmar. U vindt er duizenden zeer kostbare kunstvoorwerpen, waaronder de koninklijke leeuwentroon.

Als land van gouden pagodes, kunnen uiteraard de nodige tempels en pagodes niet ontbreken. Hoewel er in Yangon alleen al tientallen te noemen zijn die een bezoek waard zijn, zijn er 2 die u absoluut niet mag missen:
- De 99 m hoge gouden Shwedagon Pagode is de allerbelangrijkste tempel van het land en ligt op een heuvel, aan de oever van het Kandawgyi meer. Deze enorme tempel kan van veraf vanuit de stad al gezien worden. Fototip: De mooiste plaatjes krijgt u als u overdag vanaf de overkant van het meer foto’s neemt, om vervolgens voor zonsondergang bij de tempel zelf aanwezig te zijn. Tijdens het ondergaan van de zon kleurt de tempel in een roodgouden gloed en lijkt bijna licht te geven, een bijzonder schouwspel.
- De Sule Pagode is gelegen in downtown Yangon en is ook erg belangrijk. Volgens de legende herbergt de stupa een haar van Boeddha die deze persoonlijk gedoneerd zou hebben. Er wordt dan ook gefluisterd dat de tempel meer dan 2500 jaar oud is.

Rondreizen en bouwstenen naar Yangon


Best Deal Myanmar

Inclusief vluchten. Maak gebruik van deze 'Best Deal': een prachtige rondreis door Myanmar voor een zeer scherpe prijs! Je verblijft in het koloniale Yangon, op de tempelvlakte van Bagan, bij het ...

Bekijk reis
Vanaf €1670,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Ontdek Myanmar local style

Hou je van reizen zoals de locals dat doen? Het echte leven meemaken, meer in contact komen met het land, de bevolking en haar gewoonten? Deze individuele rondreis door Myanmar laat je dit allemaal ...

Bekijk reis
Vanaf €1407,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Yangon city tour (hele dag)

Deze dagexcursie bied je een kennismaking met Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Je bezoekt het koloniale centrum, de Sule Pagode en Bogyoke markt. Dan rij je naar het Khandawgi meer en de ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 37,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel