Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Pindaya

Reisinformatie Pindaya

Ook in de hooggelegen Shan Staat, ligt het slaperige bergdorpje Pindaya. Gelegen middenin de prachtige natuur van de Shan heuvels en aan de rand van het sprookjesachtige Botaloke meer, is dit een heerlijk plaatsje om tijdens uw reis aan te doen. Pindaya is het leefgebied van de Taung-yo bevolking en andere bergvolken en ligt op ca. 1160 m hoogte.

Op zo’n 1.5 km buiten het dorp ligt de grootste attractie van dit dorpje, de grottempel waar duizenden boeddhabeelden te bewonderen zijn. De vele beelden zijn gemaakt van materialen als goud, hout, marmer of steen en variëren in maat van heel groot tot heel klein. Het is werkelijk een waar schouwspel voor het oog. De beelden worden hier al verzameld sinds de 11e eeuw, de grotten zelf zijn echter al miljoenen jaren oud.

Bij de ingang van de grotten bevindt zich de Shwe U min Paya pagode, oftewel de gouden grotpagode. De grotten lopen daar achter nog zo’n 150 m door en in de uitgestrekte gallerijen, maar ook in alle hoekjes en gaatjes is nog wel plaats gevonden voor een boeddhabeeld. Door de aanwezigheid van deze vele boeddha’s volgens de laatste schattingen zo’n 8100 beelden, is de Pindaya grottempel een ware attractie geworden, niet alleen voor toeristen, maar ook voor de Birmezen zelf. In de omgeving vindt u dan ook vele enorme kloosters en het is een populaire plaats voor het beoefenen van meditatie. Behalve de enorme collectie aan boeddhabeelden, kunt u in deze kalksteen grotten natuurlijk ook de meest excentrieke stalagtieten en stalagmieten bewonderen die door de erosie gevormd zijn.

Pindaya ligt op zo’n 40 km vanaf Kalaw en de reistijd vanaf de luchthaven van Heho is ca. 2.5 uur, aangezien de weg hier naar toe nog niet zo goed is.

Belangrijk
Vanwege de hoge ligging van Pindaya, kan het er in bepaalde delen van het jaar (oktober-februari) fris worden. Houdt u hier rekening mee tijdens het inpakken van uw koffer.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel