Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Ngapali Beach
Vorige pagina

Reisinformatie Ngapali Beach
De bekendste strandbestemming van Myanmar is Ngapali Beach. U moet zich echter niet voorstellen dat deze kustplaats overspoeld wordt door toeristen, verre van dat. Het leven in Ngapali Beach is nog rustig en traditioneel, het uitzicht is er adembenemend! Er wordt gefluisterd dat de naam lang geleden door een Italiaan gegeven is, omdat hij zo’n heimwee had naar Italië had en dit plaatsje op Napels vond lijken. Het strand van Ngapali is zo’n 3 km lang en ligt in een rustige inham van de Baai van Bengalen. Het strand loopt maar langzaam af naar zee, waardoor het ook een ideale plaats is om met kinderen te zwemmen.

U vindt er nog geen lawaaierige beachbars en wordt er niet om de 5 minuten aangesproken door een verkopertje. U kunt er onbezorgd langs het strand slenteren, uitrusten op een heerlijk strandbedje, een verkwikkende duik in het kraakheldere water nemen of in één van de simpele restaurants van de verse vis en seafood genieten.

Het is een goed idee om een fiets te huren, zodat u zich gemakkelijk langs de rustige strandweg kunt verplaatsen op zoek naar de leukste restaurantjes. Maar het is ook leuk om wat verder het achterland te verkennen waar u de lokale bevolking kunt zien die op traditionele wijze vis in de zon droogt en waar het leven nog rustig voort kabbelt. Het is ook mogelijk om op snorkelexcursie te gaan naar een klein onbewoond eilandje dat net voor de kust ligt en in de buurt is een authentiek olifantenkamp te bezoeken.

Ngapali Beach is gemakkelijk te bereiken, mits u in het juiste seizoen reist. Vanuit diverse plaatsen, waaronder Yangon en Heho, wordt er naar de luchthaven Thandwe gevlogen, vanwaar u transfer slechts zo’n 20 minuten duurt. De badplaats is van oktober t/m april geopend en dan is het hier goed toeven. Vanaf mei begint de regentijd en sluiten de meeste hotels hun deuren.

Belangrijke informatie
Begin juni 2012 zijn er in het noorden van de Rakhine staat, rondom de hoofdstad Sittwe, ongeregeldheden geweest. Sindsdien is het rustig in de provincie, maar voor de veiligheid is er een noodverordening van kracht voor de gehele provincie, waaronder een ingestelde avondklok na 19.00 uur.

Ngapali Beach ligt een stuk zuidelijker in de Rakhine staat (ca. 1 uur vliegen v.a. Sittwe) en in deze omgeving zijn er geen onrusten geweest. Ngapali Beach is een nog rustige kuststrook, waar de regels van de noodverordening wel gelden, maar waar u geheel veilig kunt verblijven. Voor uw diner kunt u bij uw hotel terecht of u kunt, mits op tijd, zonder problemen bij de lokale restaurantjes gaan eten.

Rondreizen en bouwstenen naar Ngapali Beach


Highlights Myanmar (incl. strandverlenging Ngapali Beach)

Inclusief vluchten. Het nog onbekende Myanmar zal u een enorme diversiteit laten ervaren. Neem een kijkje in het koloniale verleden in Yangon en Mandalay en maak kennis met de oprechte ...

Bekijk reis
Vanaf €2469,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel