Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Mrauk U
Vorige pagina

Reisinformatie Mrauk U
Mrauk U (spreek uit als Mjauw Oe) ligt op een vruchtbaar plateau in het noordelijke deel van de Rakhine staat in het westen van Myanmar. Het stadje wordt begrenst door de Rakhine heuvels, de Kaladan en Lay Mro rivieren en ligt op slechts 70 km van de Baai van Bengalen. Hierdoor heeft dit dorp een geïsoleerde ligging en is niet gemakkelijk te bereiken. U kunt het alleen per boot vanuit de stad Sittwe bereiken, over land reizen is niet mogelijk.

Als de machtigste hoofdstad onder de vele oude koninklijke hoofdsteden van de Arakan bevolking, beleefde Mrauk U van de 15e tot de 18e eeuw haar hoogtijdagen. In deze periode van ca. 355 jaar strekte het koninkrijk zich uit van de Ganges rivier in het westen tot aan de Irrawaddy rivier in het oosten. In deze tijd werd de plaats voorzien van stadsmuren en een diepe gracht om de bevolking te beschermen tegen vijanden van buitenaf. Binnen deze muren werd de vlakte overladen en volgebouwd met duizenden tempels, pagodes en boeddhabeelden. De bijnaam van Mrauk U is dan ook “Klein Bagan”.

Rondom Mrauk U vindt u een prachtig vruchtbaar landschap, dat door totaal 4 rivieren wordt doorkruist. Door de heuvels is het gemakkelijk hier rijst te verbouwen, maar u vindt er ook nog grote stukken ruige jungle en enorme bamboebossen. Qua dierenleven is er hier ook genoeg te vinden. Zo leven hier zo’n 100 soorten zoogdieren en 300 soorten vogels. Ten noordwesten van het dorp, bij Maru Ridge worden er zelfs nog wilde olifanten gespot.

Vandaag de dag is Mrauk U een rustig dorpje waar je niet veel toeristen tegen zult komen en door de moeilijke bereikbaarheid heeft de plaats haar authenticiteit behouden. Als u deze plaats bezoekt, zijn er eigenlijk 2 hoofdattracties:

1. De tempels
De tempels rond het dorp zijn, net als in Bagan, gemakkelijk per fiets, te voet of per paardenkoets te bereiken. De belangrijkste tempel die u beslist niet mag missen is de Shittaung Pagode, welke zo’n 80.000 reliëfen en beeltenissen van Boeddha bevat. Maar er zijn vele andere tempels te bezoeken, waar u heerlijk kunt rondwandelen.

2. Bezoek aan de Chin bergstam
In de uitgestrekte natuur van de omringende bergen leven diverse volken nog op traditionele wijze. De meest bijzondere is echter de Chin, waarvan de vrouwen hun gezicht hebben versierd met tatoeages. De tocht naar het dorp voert u over de rivier en biedt u onderweg een prachtig uitzicht op de weelderige begroeiing en slaperige dorpjes die er tussen liggen.

Belangrijk
Vanwege de hoge ligging van Mrauk U, kan het er in bepaalde delen van het jaar (oktober-maart) fris worden. Houdt u hier rekening mee tijdens het inpakken van uw koffer. Ook is de plaats tijdens het regenseizoen (mei-september) moeilijk bereikbaar.

Rondreizen en bouwstenen naar Mrauk U


Tempels en tatoeages van Mrauk U

Een van de minst toeristische plaatsen in Myanmar is de oude koninklijke hoofdstad van de Rakhine staat, Mrauk U. Gelegen in het westelijk deel van Myanmar, vlakbij de Baai van Bengalen is dit ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour, Cultuur


Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel