Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Landschap
Vorige pagina

Landschap in Myanmar

Yangon is een drukke hoofdstad met naar schatting 2.5 miljoen inwoners en een bijbehorend groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden zoals de gouden Shwedagon Pagode, het Nationaal Museum en een ontelbaar aantal andere tempels.

Het Noorden wordt gedomineerd door uitlopers van de Himalaya. Hier vindt u dan ook de hoogste punt van Myanmar, de met eeuwige sneeuw bedekte Hkakabo Razi (5.800 m). Verder lopen er van noord naar zuid 2 grote bergketens die als het ware een natuurlijke grens van het land vormen. In het westen liggen de Chin heuvels en in het oosten het Shan-plateau. Deze bergachtige streken zijn veelal begroeid met teakbossen en regenwoud en er leven ook vele bergstammen. Het centrale deel van Myanmar wordt gedomineerd door drogere vlaktes van het centrale plateau.

De ruim 2000 km lange Irrawaddy rivier is de belangrijkste rivier van het land en een voorname bron van water voor de rijstbouw en belangrijk als vervoersader. Het deltagebied rondom de rivier is zeer vruchtbaar en hier vindt dan ook een groot deel van de landbouw plaats.

Langs de 1930 km lange kustlijn van Myanmar bevinden zich prachtige ongerepte stranden. Helemaal in het zuiden, voor de kust in de Andaman Zee, ligt de Mergui Archipel. Deze idyllische archipel bestaat uit meer dan 800 eilanden, waarvan slechts enkele bewoond worden door seagypsies.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel