Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Klimaat
Vorige pagina

Klimaat in Myanmar

Myanmar heeft een tropisch klimaat, beïnvloed door moessonwinden uit het zuiden en noorden en kent gedurende het hele jaar tropische temperaturen van ca. 30 ° C, m.u.v. in de berggebieden waar het een stuk koeler kan zijn. Het is gedurende het gehele jaar goed te bereizen, maar het is goed om te weten dat het land verschillende seizoenen kent.

De drie seizoenen:
Het koele droge seizoen van eind oktober tot midden februari.
Dit is de beste reistijd voor Myanmar. De temperaturen liggen gemiddeld tussen 30-33 ° C en een gemiddelde luchtvochtigheidsgraad.
Het hete droge seizoen van eind februari tot midden mei.
Aan het eind van het droge seizoen gaan de temperaturen omhoog naar zo’n 36-38 ° C met een hoge luchtvochtigheidsgraad.
Het regenseizoen van eind mei en midden oktober.
Rond eind mei start met de komst van de zuidwestmoesson het regenseizoen. In dit seizoen kunnen tropische cyclonen met als gevolg wateroverlast voorkomen. Vooral in het deltagebied en langs de kust kan de regenval hevig zijn. In het centrale deel van Myanmar is dit echter veel minder en valt er weliswaar meer neerslag dan in de andere seizoenen, maar de regenbuien zijn vaak kort en hevig. Tussendoor en vooral in de ochtend komt regelmatig de zon door.

Temperatuur
De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 23° C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 38° C. April is de heetste maand. In de winter kan vooral in de berggebieden de temperatuur 's avonds en 's nachts flink zakken naar ca. 10° C. Een sweater of jack is dan aan te bevelen. Als de zon opkomt, is het snel weer warmer.
Myanmar kent een heel ander klimaat dan wij in Nederland gewend zijn en geef u lichaam dan ook even de tijd om te acclimatiseren. Om uw lichaam aan de warmte te laten wennen, adviseren wij u de eerste paar dagen rustig aan te doen. Ook is het belangrijk veel te drinken.
De UV-straling in Myanmar is zeer hoog, dus adviseren wij u een hoge factor zonnebrandcrème en het dragen van een hoofddeksel om een zonnesteek tegen te gaan.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel