Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Kalaw
Vorige pagina

Reisinformatie Kalaw
Op zo’n 1300 m hoogte gelegen in de Shan Staat, op zo’n uur rijden van de luchthaven van Heho, ligt het bergplaatsje Kalaw. Het is een oud Brits heuvelstation en de sfeer doet er dan ook koloniaal aan. Vanwege de hoge ligging was het hier een stuk koeler, waardoor de Britten dit als een aangename plaats beschouwden om aan de hitte van Yangon of Mandalay te ontvluchten.

Kalaw is één van de plaatsen die de 5-daagse markt aandoet. Om de 5 dagen is er markt in een andere plaats rondom het Inle meer. Dan komen de diverse stammen uit de bergen samen om hun vele producten met elkaar te verhandelen en kunt u dus de vele kleurrijke bergvolkeren bij elkaar zien.
De meeste mensen komen echter niet naar Kalaw voor het plaatsje zelf. Vanhier kunt u namelijk ook zelf de natuur intrekken en de bergstammen in hun eigen omgeving en dorpjes gaan bekijken. Kalaw is een goed uitgangspunt voor avontuurlijke trekkings door de bergachtige omgeving. Dit kunnen dagexcursies zijn, het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld in 3 dagen van Kalaw naar Inle Lake te wandelen. Onderweg beleeft u het indrukwekkende landschap en de gastvrijheid van haar vriendelijke inwoners.

Belangrijk
Vanwege de hoge ligging van Kalaw, kan het er in bepaalde delen van het jaar (oktober-februari) fris worden. Houdt u hier rekening mee tijdens het inpakken van uw koffer.

Rondreizen en bouwstenen naar Kalaw


Highlights Myanmar (incl. strandverlenging Thailand)

Inclusief vluchten. Het nog onbekende Myanmar zal je een enorme diversiteit laten ervaren. Neem een kijkje in het koloniale verleden en maak kennis met de oprechte vriendelijkheid van de Birmezen. ...

Bekijk reis
Vanaf €2393,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Trekking in Kalaw (hele dag)

Tijdens deze dagexcursie zul je samen met een gids de natuur in trekken en de Palaung bergstam in hun eigen omgeving gaan bezoeken. Je zult het indrukwekkende landschap en de gastvrijheid van haar ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies, Natuur
Vanaf € 17,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel