Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Inle Lake
Vorige pagina

Reisinformatie Inle Lake
Het hooggelegen Inle Lake biedt een natuurschoon, zoals u op weinig andere plaatsen gezien heeft. De uitgestrektheid van het meer, de bergen eromheen en de verschillende vis- en diersoorten die alleen hier voor komen, maken deze plaats bijzonder. Het meer is zo’n 22 km lang en 11 km breed en vormt één van de belangrijkste hoogtepunten van de Shan Staat.

Gelegen middenin de Shan heuvels, is dit mystieke meer het thuis van de inheemse Inthar bevolking, die beroemd zijn vanwege hun eigenaardige manier van roeien. De vissers roeien namelijk met 1 been, zodat zij hun handen vrij houden om te vissen. Echter, in de omringende bergen leven diverse bergstammen, waaronder de Palaung, Pa O en Shan bevolking. De beste plaats om de vele kleurrijke bergvolkeren bij elkaar te zien is een bezoek aan de 5-daagse markt. Om de 5 dagen is er markt in een andere plaats rondom het meer. Dan komen de diverse stammen uit de bergen samen om hun vele producten met elkaar te verhandelen.

Vervoer op het meer gaat voornamelijk per kleine lokale bootjes en de mensen wonen in eenvoudige huizen op palen in het meer. Behalve vissen wordt er ook veel landbouw bedreven, maar dit gebeurt wel op een bijzondere manier, namelijk op drijvende plantages in het meer. Doordat het meer niet zo diep is, valt een groot deel van het meer droog tijdens periodes met weinig regen. De drijvende plantages maken het dus mogelijk om het gehele jaar door gewassen zoals bijvoorbeeld tomaten, bonen, kool en betelnoot te verbouwen. Verder zijn de waterhyacinth- en lotusvelden erg belangrijk. Van de waterhyacinth worden o.a. mandjes en meubels gemaakt. Van de stelen van de lotus plant wordt een soort garen gespint, om speciale ceremoniële kleding van te maken.

Om naar het Inle Lake te gaan, kunt u naar de plaats Heho vliegen. Echter de toegangspoort tot het meer is het plaatsje Nyaung Shwe, een leuk dorpje om te verblijven en rond te struinen. Er zijn verschillende tempels en kloosters te bezoeken en uiteraard kunt u vanhier een excursie over het meer maken. U kunt echter ook in een accommodatie op het meer slapen, waarbij u kamer veelal, net als de lokale huizen, op palen in het water staat. Hier kunt u van de natuuur, rust en stilte van het meer genieten.

Belangrijk
Vanwege de hoge ligging van het Inle meer, kan het er in bepaalde delen (oktober-februari) van het jaar fris worden. Houdt u hier rekening mee tijdens het inpakken van uw koffer.

Rondreizen en bouwstenen naar Inle Lake


Grand Tour Myanmar

Inclusief vluchten. Deze individuele rondreis brengt u door een groot deel van Myanmar. U maakt op kennis met dit land van de gouden pagodas, niet alleen door de enorme diversiteit aan tempels, maar ...

Bekijk reis
Vanaf €2599,- p.p.

Aantal dagen: 19
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Highlights Myanmar (incl. strandverlenging Ngapali Beach)

Inclusief vluchten. Het nog onbekende Myanmar zal u een enorme diversiteit laten ervaren. Neem een kijkje in het koloniale verleden in Yangon en Mandalay en maak kennis met de oprechte ...

Bekijk reis
Vanaf €2500,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Inle Lake per longtailboot

Tijdens deze excursie ga je het schilderachtige Inle Lake per longtailboot verkennen. Ga eens lekker onderuit zitten om van de prachtige natuur en het verkoelende briesje te ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 43,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel