Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Gezondheid
Vorige pagina

Gezondheid in Myanmar

De zon is rond de evenaar een stuk sterker dan in Nederland. Doe vooral in het begin rustig aan met de zon en ontwijk de heetste uren van de dag. Smeer u goed in met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. In de tropische warmte verbruikt u veel vocht. Een tekort kan zorgen voor flinke hoofdpijn. Wij raden u aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op uw kinderen, een kinderhuidje is nog erg gevoelig. En neem een zonnebril en hoofddeksel mee.

Vaccinaties
Officieel is voor een bezoek aan Myanmar geen enkele vaccinatie verplicht. Wel worden er bepaalde vaccinaties aangeraden. In het algemeen worden de volgende inentingen aanbevolen: DTP, Buiktyfus (bij een verblijf van langer dan 2 weken) en Hepatitis A. Ook kan het nodig zijn om Malariaprofylaxe mee te nemen (waarbij wij het middel Lariam sterk afraden i.v.m. de ernstige bijwerkingen).

Laat u zich altijd ruim voor aanvang van uw reis adviseren over benodigde vaccinaties.
Lees onze reisvaccinaties pagina voor meer informatie.

Gezondheidssituatie
De medische infrastructuur in Myanmar is zeer gebrekkig. In geval van een ernstig ongeval of medische complicaties wordt evacuatie naar Thailand geadviseerd. U wordt geadviseerd hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een reisverzekering.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel