Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Geld
Vorige pagina

Geld in Myanmar

De Birmese munteenheid is de Kyat (MMK) en mag niet vrij worden in- of uitgevoerd. U spreekt het uit als tsjet. U kunt in Myanmar alleen met Kyat of US-dollar contant betalen. Het is ook mogelijk om Euro’s om te wisselen, maar de koers hiervoor is vaak minder gunstig. Travellercheques kunnen niet gebruikt worden en alleen in enkele duurdere internationale hotels worden creditcards geaccepteerd. Sinds kort zijn er op enkele plaatsen in het land pinautomaten, de betrouwbaarheid is hier echter nog niet van bewezen. Zorg dus dat u voldoende contant geld, bij voorkeur in US-dollars, bij u heeft!

Daarnaast is de plaats van geld wisselen belangrijk. De beste koers krijgt u op de luchthaven of bij een officiëel bankkantoor. Verder kunt u vrijwel overal geld wisselen op de zwarte markt, maar vraag altijd eerst wat de koers is, voordat u uw geld overhandigd. Vergelijk desnoods meerdere plaatsen om te achterhalen wat op dat moment de beste koers is.

Voor USD 1 ontvangt u ongeveer MMK 1467 (juli 2018). Het is van groot belang dat uw dollar- of euro-biljetten onbeschadigd zijn, anders zullen deze niet geaccepteerd worden. Voor grote biljetten krijgt u ook vaak een betere wisselkoers, dus het is verstandig om in 1x een groter bedrag te wisselen. U kunt echter niets terugwisselen, dus houdt hier rekening mee. In Yangon is de wisselkoers vaak het best, maar ook in de andere grotere plaatsen, kunt u geld wisselen.

Koop online vreemde valuta
U heeft de mogelijkheid om, via GWK Travelex, Amerikaanse dollars of andere vreemde valuta online te kopen. Na de bestelling kunt u in de buurt van uw woonplaats deze binnen 14 dagen ophalen.

Hierbij krijgt u de volgende voordelen:
- Alleen online: 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers
- Keuze uit 47 populaire valuta
- Ophalen van Amerikaanse dollars kan al binnen 30 minuten
- Gunstige afhaallocaties, waaronder de grotere NS stations, Schiphol airport etc.

Klik hier voor meer informatie en uw bestelling.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel