Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Gebruiken
Vorige pagina

Gebruiken in Myanmar

De voeten zijn in Azië het onreine deel van het lichaam. Het hoofd wordt gezien als heilig. Kleine kinderen over hun hoofd aaien, wordt in Azië dan ook vreemd gevonden.

In heel Azië geldt dat gezichtsverlies te allen tijde dient te worden voorkomen. Iemand direct op fouten wijzen, kritiek leveren of heftige emoties tonen, zoals boosheid of verdriet. Probeer dit te voorkomen. Blijf rustig en toon begrip, daarmee komt u heel ver. Aangezien Aziaten u niet willen teleurstellen, zult u nooit een ontkennend antwoord op uw vragen krijgen. Dit kan rare, soms vervelende situaties opleveren, maar dat gebeurt niet uit onwil.

De fantastisch mooie omgeving van Zuidoost Azië zult u zeker op beeld willen vastleggen. De Birmese bevolking is niet gewend aan fotograferende toeristen, maar zal het vaak leuk vinden om met u op de foto te gaan. Vraag wel even om toestemming als u een foto wilt maken van mensen. In vrijwel alle Aziatische landen geldt dat u geen foto’s mag maken van militaire objecten, in Myanmar zijn ze hier extra streng op. Ook is fotograferen in sommige tempels verboden.

Afdingen op goederen hoort erbij. Blijf vooral lachen, de bedoeling is om op een prijs uit te komen, die beide partijen tot tevredenheid stemt.

Myanmar heeft een sterke boeddhistische cultuur. Boeddhisten volgen de leer van Boeddha, die erop gericht is het lijden van de mens te beëindigen door het verlangen te overwinnen. Het boeddhisme had en heeft een grote invloed op de Birmese cultuur en kunst. Deze tempels en beelden worden als heilig beschouwd. Het tonen van respect wordt dan ook zeer gewaardeerd. Dit doet u door kleding te dragen die uw schouders en knieën bedekt. En wijst u liever niet met uw voeten naar beelden of mensen.

Monniken genieten een groot respect. Het geven van een gift in de vorm van voedsel, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Maar let op, als vrouw mag u een monnik niet aanraken en biedt iets altijd aan met beide handen.

In lokale eetgelegenheden is het ongebruikelijk om fooi te geven, echter in toeristische en duurdere restaurants is het wel gebruikelijk. Het bedienend personeel verdient weinig en stelt een fooi zeker op prijs. Denk aan 5-10% van het totaalbedrag. Ook is het gebruikelijk chauffeurs en gidsen aan het eind van hun diensten een fooi te geven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel