Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Eten en drinken
Vorige pagina

Eten en Drinken in Myanmar

De Birmese keuken is een mengeling van de Indiase, Chinese en Bamar keuken en is wellicht iets minder verfijnd dan de Thaise keuken, maar daarom zeker niet minder lekker.

De basis van een maaltijd bestaat veelal uit rijst, maar ook noodles zijn populair. De basis wordt aangevuld met groente-, vis- en vleesgerechten waarin veel gebruik wordt gemaakt van soja en kruidige curry’s.

Een populair gerecht is Mohinga, een vissoep met noodles, gekruid met een geurige curry. Traditioneel was dit het ontbijt, maar nu kun je het de hele dag door eten. Het ontbijt in hotels is vaak eenvoudig, met witbrood, ei (naar eigen wens klaargemaakt), jam en fruit. U kunt ook bij een van de vele coffeeshops gaan ontbijten, waar u allerlei hapjes kunt bestellen.

Het lokale eten in Myanmar is in ieder geval betaalbaar, voor ca. MMK 5000-8000 heeft u een maaltijd. Let wel op waar u gaat eten. Kies een kraampje waar het druk is en laat uw vlees of vis goed doorbakken. In de hotels is het eten uiteraard iets prijziger, maar heeft u meer keuze in gerechten. Er zijn geen internationale fastfoodketens in Myanmar, maar wel lokale waar u een hamburger kunt eten. Verder zijn er ook internationale restaurants beschikbaar, maar stelt u zich voor dat dit niet altijd de gerechten zullen zijn, zoals wij ze gewend zijn.

Bij de maaltijd wordt veelal Birmese of Chinese thee gedronken. De lokale frisdrankjes zijn vaak mierzoet, maar tegenwoordig zijn er ook internationale merken te verkrijgen. Daarnaast heeft Myanmar uiteraard haar eigen biertje en sterke dranken. Internationale dranken zijn meestal alleen in de (duurdere) hotels verkrijgbaar. Houdt u er rekening mee dat drankjes niet heel goedkoop zijn. Voor een cola betaalt u zo’n MMK 2.500 en een biertje zo’n MMK 3.000.

Wij raden u ten sterkste af om kraanwater te drinken. Overal, ook onderweg, is mineraalwater in flessen te koop.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel