Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Myanmar > Bagan

Reisinformatie Bagan

Beleef een uitzicht dat u alleen in uw dromen gezien heeft en u voor altijd bij zal blijven. Tijdens zonsopkomst is de vlakte van Bagan gehuld in een mystieke mist, waar de toppen van duizenden tempels, van groot tot klein, bovenuit steken. Terwijl de zon langzaam aan kracht en warmte wint, lost de mist op en kunt pas echt goed de bijzondere schoonheid van deze magische plaats zien.

Het vroegere Pagan, tegenwoordig Bagan hernoemd, is waarschijnlijk de grootste attractie van heel Myanmar te noemen. Wat Angkor is voor Cambodja of Ayutthaya voor Thailand, dat is Bagan voor Myanmar. Als één van de oude koninklijke hoofdsteden van Zuidoost-Azië biedt het een enorme rijkdom aan oude pagodes en stupa’s, die veelal voor de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven.

Pagan was het centrum van het gelijknamige koninkrijk en tevens de belangrijkste plaats voor Theravada boeddhisten. Dit is dan ook de verklaring voor de vele duizenden tempeltjes die op deze vlakte omhoog rijzen en tot op de dag van vandaag is dit een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. Door de straatjes en bij de tempels ziet u dan ook veel de dieprode kleur van de traditionele kleding van de vele monniken die naar deze plaats komen, op zoek naar verlichting.

Bagan is vandaag de dag een gemoedelijk plaatsje, waar u gemakkelijk zelf rond kunt fietsen om zo alle tempels te gaan bekijken. Of u kunt ook een paardenkoets huren. De vlakte van Bagan wordt verdeeld in Oud-Bagan, Nieuw-Bagan en het plaatsje waar de luchthaven ligt, Nyaung U. De meeste tempels bevinden zich in Oud-Bagan, maar ook daarbuiten zijn er genoeg te vinden, die wellicht zelfs iets minder bezocht zijn. Wilt u toch graag naar Oud-Bagan fietsen, dan is dit slechts een paar kilometer fietsen vanuit de andere locaties, dus geen enkel probleem.

Omdat er bij Bagan echt teveel tempels zijn om allemaal te bezoeken, hierbij een lijstje met de echte “aanraders”:
Shwesandaw tempel: Dit is de bekendste tempel om de zonsondergang te zien. Vanaf het plateau van de tempel, heeft u een prachtig uitzicht over de vlakte met de vele tempels.
Ananda tempel: In deze Mon-tempel vindt u 4 enorme staande boeddhabeelden en zeer gedetailleerde decoraties.
Shwezigon Pagoda: Deze gouden stoepa is na de Shwedagon in Yangon, de grootste van Myanmar.
Kyansittha Grottempel: Deze tempel bevindt zich in een grot en herbergt bijzondere fresco’s uit de 12e eeuw.
Sulamani tempel: Deze 12e eeuwse tempel ligt ten zuidwesten van Bagan en herbergt ook prachtige fresco’s.

En heeft u na wat tijd genoeg tempels gezien? Ga dan mee op één van de bootcruises aan het eind van de dag, waar u al varend op de Irrawaddy rivier het leven langs de rivier kunt zien en van de zonsondergang vanaf een andere invalshoek kunt genieten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel