Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Landinformatie Myanmar


Visser op Inle Lake in Myanmar


Mingalabar! Dat is de vrolijke welkomstgroet van Myanmar. Dit land kent vele namen, zoals Birma of het land van de gouden pagodes. Als onbekend buurland van mega-bestemming Thailand, is Myanmar dan ook een bijzondere bestemming te noemen. Door de jarenlange afzondering van het land van de rest van de wereld, is het erin geslaagd om haar authenticiteit te behouden. Een keerzijde van deze politieke afzondering is dat Myanmar lang van alle moderne ontwikkelingen verschoond is gebleven. Nu de Republiek der Unie van Myanmar zich eindelijk iets meer opent voor de wereld, heeft u de kans op een unieke kennismaking met dit uitzonderlijke land.

Het dagelijks leven kabbelt zich er nog voort, zoals dat eigenlijk eeuwenlang al doet. Vervoer buiten de grote steden is er veelal nog per ossenkar, paard en wagen of gewoon met de benenwagen. Auto’s zijn er nog erg duur, dus zijn nog steeds een luxe item voor de gewone mens. Brommers zijn in sommige steden, zoals Yangon zelfs verboden. Comfort is dus niet een veelvoorkomend iets in Myanmar. Wat u er wel aantreft, zijn duizenden prachtige, rijkelijk versierde en soms eeuwenoude tempels en pagodes, een ongerept natuurlijk landschap dat vaak alleen door slecht onderhouden (zand-)wegen wordt doorkruist en een onbevangen en bijzonder vriendelijke bevolking, die direct uw hart zullen stelen.

Myanmar is lange tijd een controversiële bestemming geweest, waar het militaire regime de bevolking onderdrukte en zich volledig afsloot voor de buitenwereld. Echter, sinds 31 januari 2011 is een nieuwe grondwet van kracht, is er een nieuw opgericht parlement en een nieuwe president aangesteld en lijkt de republiek met voorzichtige stappen in de richting van een democratischer en vrijer land te gaan.

Myanmar is staatskundig opgedeeld in 7 divisies en 7 staten, welke vooral bepaald zijn door de verschillende etnische groepen. Het land grenst aan de landen Bangladesh, India, China, Laos en Thailand en de officiële, maar vooral administratieve, hoofdstad is Naypidaw. Deze hoofdstad wordt echter niet door alle landen erkend en voor velen is de voormalige hoofdstad Yangon de belangrijkste stad. De natuurlijke landsgrenzen van Myanmar worden gevormd door de uitlopers van het Himalaya-gebergte. Qua natuur is er van alles te zien: Van eeuwige sneeuw op de hoogste berg Hkakabo Razi in het noorden, tot cactussen en graslanden in het centrale deel, tot een zeer vruchtbaar rivierengebied langs o.a. de Irrawaddy rivier en langs de kust zijn er uitgestrekte mangrovebossen te bewonderen. De kustlijn van Myanmar is zo’n 1930 km lang en grenst van noord naar zuid aan de Golf van Bengalen, de Golf van Martaban en de prachtig azuurblauwe Andaman Zee. U vindt er dan ook de meest fantastische stranden en tropische eilandgroepen, die mits in het juiste seizoen bezocht, een uitzonderlijke vakantiebestemming vormen.

Het Theravada-boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Myanmar. Boeddhisten volgen de leer van Boeddha, die erop gericht is het lijden van de mens te beëindigen door het verlangen te overwinnen. Tot op de dag van vandaag drukt het boeddhisme een belangrijke stempel op het dagelijkse leven in Myanmar. Naast het boeddhisme, heeft echter ook een groot deel van de bevolking nog een sterke hang naar animisme en het geloof in geesten.

Hoofdstad: Naypidaw
Aantal inwoners: 48.137.741
Oppervlakte: 676.578 km²
Taal: Birmaans
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie:Boeddhisme (89%)
Zomertijd: 4,5 uur later
Wintertijd: 5,5 uur later
Buurlanden: Bangladesh, China, India, Laos en Thailand
Geldeenheid: Kiat (MMK)
Elektriciteit: 230 volt met 2 polen

Waterfestival
Plant u uw reis door Myanmar in de periode 12-21 april, dan dient u er rekening mee te houden dat dit gedurende het waterfestival is. De bevolking van Myanmar viert dan het Birmees nieuwjaar. De meeste mensen zijn vrij, en vrijwel iedereen probeert naar hun geboorteplaats terug te gaan.

Dit betekent dat het onderweg heel druk kan zijn en dat veel hotels toeslagen berekenen in deze periode. Ook kan het zijn dat attracties onderweg onverwachts gesloten zijn en lokale gidsen minder beschikbaar zijn.

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel