Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Mauritius > Eten en drinken
Vorige pagina

Eten en drinken op Mauritius

Een van de leukste manieren om Mauritius te leren kennen is om te genieten van de veelzijdigheid die de Mauritiaanse keuken te bieden heeft. Bien manzé (goed eten) is dan ook een veelgehoorde uitspraak op het eiland.

In de Mauritiaanse keuken ontmoet het oosten het westen en ontstaat er een ‘fusion’ van bereidingswijzen en ingrediënten. Iedere groep immigranten voegde weer iets toe.
U kunt er terecht voor overheerlijke Indiase curry ’s, gegrilde garnalen en allerlei vissoorten in creoolse saus, geroerbakte Chinese bami maar ook Franse haute cuisine. Een andere prettige erfenis uit Franse tijden is het verse brood, croissant en patisserie.

Er wordt veel gebruik gemaal t van kruiden en specerijen. In veel lokale restaurants komen als smaakversterkers geen zout en peper op tafel maar schaaltjes knoflookolie en een sambal van groene of rode pepers.

Vers fruit is volop verkrijgbaar zoals onder ander watermeloenen, ananas, papaya's, bananen, guave, passievruchten, bigarades, citroenen, lychees en mango's,
Koffie wordt hier 'op z'n Creools' gedronken, namelijk met vanille-aroma. Zeker de moeite waard om te proberen evenals de lokale rum met veel verschillende smaken.

Een bekende cocktail is Ti-punch, rum met citroensap en suikersiroop.
Mauritianen drinken ook graag bier dat ijskoud wordt geserveerd. Populair zijn de Mauritiaanse merken Blue Marlin en Phoenix.
Tot de niet-alcoholische drankjes behoort kokoswater, met een scheutje limoensap lekker verfrissend op een hete dag. Je drinkt het met een rietje uit de kokosnoot.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel