Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Mauritius > Bezienswaardigheden en stranden
Vorige pagina

Bezienswaardigheden en stranden

De grootse bezienswaardigheid is de tropische kustlijn van het eiland Mauritius. Schitterende witte stranden en een azuurblauwe zee vormen een paradijselijk decor.

Stranden
Met name in het noorden, oosten en westen vindt u stranden waar u behalve zonnebaden ook goed kunt snorkelen en duiken. Het zuiden is hier minder geschikt voor. De mooiste stranden van Mauritius zijn volgens de kenners Flic en Flac, Blue Bay, Belle Mare, Grand Baie, Trou aux Biches, Tamarin en Pereybere. Vooral bij Grand Bay en Pereybere treft u ook vele restaurantjes, winkels en cafés. Een echte aanrader om te bezoeken is het Ile aux Cerfs. Een onbewoond eiland in het oosten van Mauritius en op slechts 10 minuten varen. Een waar paradijsje voor watersporters en heeft het mooiste strand van Mauritius.

Binnenland
In de bosrijke omgeving van het zuidwesten van Mauritius liggen de zogenaamde Les 7 Cascades (De 7 Watervallen). De natuur is hier schitterend te noemen. Het gebied is uitstekend geschikt om verschillende wandelingen te maken langs watervallen, grillige rotspartijen, stromende rivieren en prachtige panoramische uitzichtpunten. Vooral het uitzicht vanaf ‘Bout du Monde’ is adembenemend te noemen.

De beroemdste natuur bezienswaardigheid van Mauritius is de Seven Coloured Earths of Chamarel. Dit gebied is tot stand gekomen door een geologische vorming. Het gebied bestaat uit duinen van zand in verschillende surrealistische strepen, die variëren in de kleuren van rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel.

Culturele bezienswaardigheden
Het heilige meer Ganga Talao, ook wel Grand Bassin genoemd. Het krater meer Ganga Talao ligt te midden in een prachtig landschap met groene heuvels en een bosrijke omgeving. Aan het meer bevinden zich verschillende Hindoeïstische tempels, waardoor dit gebied gezien wordt als de meest heilige Hindoestaanse plek van Mauritius. Jaarlijks bezoeken vele pelgrims te voet deze heilige plek. In de nabije omgeving van Ganga Talao staat een drieëndertig meter hoog standbeeld van de god Shiva.
Parel wit strand op Mauritius

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel