Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Mauritius > Bevolking
Vorige pagina

Bevolking

Mauritius heeft ongeveer 1.348.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid is groot, namelijk 634 inwoners per km2. Mauritius is daarmee één van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

De bevolking is een interessante mixture van vele rassen: Chinezen, Fransen, moslims, Creolen en Indiërs. Hindoes vormen meer dan 50% van de Mauritiaanse bevolking en zijn in alle lagen van de bevolking vertegenwoordigd. Een kwart van de bevolking behoort tot de Creolen die vaak van gemengd Europees-Afrikaanse afkomst zijn. Ze behoren over het algemeen tot het armere gedeelte van de bevolking. De meeste Creolen wonen in het zuidelijke deel van Mauritius.

Moslims komen uit Pakistan, India en Arabische landen en betrekken ongeveer 15% van de bevolking. De Chinezen vormen een kleine minderheid, ongeveer 3% van de bevolking. Deze groep bestaat voor en groot deel uit handelaren en horen over het algemeen bij de rijke klasse.

De mensen van Europese, vaak Franse, afkomst zijn afstammelingen van de kolonisten uit de achttiende eeuw en vormen ongeveer 3% van de bevolking. Ze werken meestal in het toerisme en bij de overheid. De Mauritiaanse levensstandaard ligt ver boven het Afrikaanse gemiddelde.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel