Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Landinformatie Mauritius


Parel wit strand op Mauritius


Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan en maakt deel uit van de eilandengroep Maskarenen. Tot de Maskarenen Archipel behoren ook het eiland Réunion en Rodrigues.
Het ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen. Het paradijselijke Mauritius met zijn schitterende stranden, relaxte sfeer en weelderige binnenland heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de mooiste strandbestemmingen ter wereld.

Mauritius werd in 1598 ontdekt door Nederlandse schippers. Het tropische eiland was toen nog onbewoond. Ze gaven het eiland de naam Mauritius naar Prins Maurits, de broer van Willem van Oranje. Mauritius werd door de VOC gebruikt als doorvoerhaven vanuit Indië. Tijdens het verblijf van de Nederlanders op Mauritius begon men suikerriet te produceren. De suikerteelt vormt nog steeds een van de voornaamste exportproducten van Mauritius.

De unieke inheemse dodo (loopvogel), kwam alleen op Mauritius voor, maar is helaas helemaal uitgestorven.

Begin 1700 verhuisden de Nederlanders naar de Kaap in Zuid-Afrika, omdat dat beter op de handelsroutes lag. Mauritius werd in 1715 gekoloniseerd door de Fransen, die het eiland handig vonden liggen op hun route naar het Verre Oosten. Zij noemden het eiland Ile de France.

Na een eeuw werd het door de Engelsen veroverd, die de kolonie weer omdoopten tot Mauritius. Pas in 1968 verkreeg het eiland onafhankelijkheid. Het eiland is vandaag te dag een mengelmoes van diverse religies en culturen geworden, die allen vreedzaam naast elkaar leven.

Hoofdstad: Port Louis
Staatsvorm: Republiek
Oppervlakte: 2040 km²
Aantal inwoners: Circa 1.350.000
Religies: Christelijk 30%, Hindoeïstisch 52%, Islamitisch 17%,
Officiële taal: Engels, Frans en hoewel het Creools de moedertaal is van meer dan de helft van de bevolking, is het geen officiële taal.

Strandvakanties en bouwstenen naar Mauritius


Seapoint Boutique hotel

In het uiterste noorden van het tropische Mauritius ligt een juweeltje van een hotel. Het intieme Seapoint Boutique Hotel is een luxe 4 sterren boetiekhotel in Pointe aux Cannoniers. Het bevindt zich ...

Bekijk reis
Vanaf €2026,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Solana Beach Resort

Een strandvakantie naar Mauritius staat garant voor een tropische ervaring. Solana Beach is een kleinschalig resort omringd door kokos- en palmbomen gelegen aan het hagelwitte strand van Belle Mare ...

Bekijk reis
Vanaf €1743,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Blue Lagoon per catamaran (noordkust)

Een van de mooiste excursie om Mauritius te ontdekken is per catamaran de ultra blauw lagunes te ontdekken. Te snorkelen tussen felgekleurde tropische vissen en de verfrissende oceaan bries op uw ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 113,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Hier vind u een overzicht van ons aanbod strandvakanties op Mauritius

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel