Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Sarawak
Vorige pagina

Reisinformatie Sarawak


Mulu Upper Baramrivier door de jungle van Oost-Maleisië


Een prachtige wandeling met de indrukwekkende Sarawak-rivier en Britse koloniale gebouwen als decor. Genieten van de tropische specialiteiten op de ‘Sunday Market’. Een tocht over het water door de ondoordringbare jungle langs bergstammetjes die heel authentiek leven. Op Sarawak vindt u de meest veelzijdige natuur en één van de mooiste steden van Zuidoost Azië, Kuching.

Kuching is de hoofdstad van het Zuidelijke deel van Maleisisch Borneo, Sarawak. Deze prachtige stad wordt door velen gezien als één van de mooiste steden in Zuidoost Azië. In 1938 kwam Sarawak in handen van de Britse avonturier James Brooke, nadat hij de staat Brunei had geholpen een opstand te voorkomen. Er volgde een veel geroemde periode van Britse macht, 3 generaties lang werd Sarawak door Brooke en zijn navolgelingen (“de witte radja’s van Sawarak”) vanuit Kuching geregeerd. Het was een periode van rechtvaardig beleid. In 1963 trad Sarawak toe tot de Maleisische federatie.

Kuching dankt zijn naam waarschijnlijk aan het woord ‘mata Kuching’ of kattenoogboom die in dit gebied volop groeit. In Kutching, dat ook wel katteneiland wordt genoemd, komen niet bijzonder veel katten voor. De vele beelden van katten hebben dan ook meer symbolische waarde voor toeristen dan voor de inwoners van Kuching.

Alle bezienswaardigheden in Kuching zijn prima te belopen. Het is zeker aan te raden om ook even een kijkje te nemen langs de Sarawak-rivier. Hier kunt u goed wandelen, bovendien vindt u er erg mooie plekjes aan de oever om even uit te rusten en te genieten van het leven aan het water. U kunt er ook voor kiezen om de prachtige, schone stad langs u te laten glijden terwijl u in een Tambang boot over de Sarawak-rivier vaart.

In Kuching kunt u vele musea bezoeken. Eén van de mooiste musea is toch wel het Sarawak museum dat gebouwd is in het vroegere verblijf van James Brooke. In dit museum duikt u in de geschiedenis en de cultuur van Sarawak. Andere mooie plaatsen zijn het ’Chinese History Museum”, Fort Margherita en de Tua Pek Kong Temple.

Er zijn in Kuching diverse shoppingcentra en markten te vinden. Bent u op zondag in Kuching? Bezoek dan de ‘Sunday Market’. Hier vindt u een grote variëteit aan etenswaren, vaak recht uit de jungle. U kijkt uw ogen uit! Aan de kust ten Noorden van Kuching kunt u golven op de prachtige 18-holes golfbaan van Damai golf & Country Club.

Niet ver van Kuching vindt u het regenwoud waar Sarawak bekend om staat. Ongerepte ondoordringbare bossen met een enorme variëteit aan flora en fauna. Hier groeit bijvoorbeeld de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia. U kunt vanuit Kuching met de Kajak door de jungle varen op de Skrang rivier, langs de dorpjes van de Iban, de belangrijkste en grootste volksstam van Sawarak. U kunt ook een meerdaagse tour maken door de jungle, u slaapt dan bijvoorbeeld in de jungle bij Lubok Antu op een plek die alleen over het water te bereiken is. Hier kunt u kennis maken met de leefgewoonten van de Sepaya stam. In Sarawak vindt u ook de grootste grotten ter wereld. In het nationale park van Mulu vindt u in het massief van de Gunung Mulu een grottenstelsel van meer dan 26 grote grotten waaronder de grootste ter wereld: “Sarawak Chamber”. Ook in het Niah National Park zijn enorme grotten te vinden, zoals “The Great Cave”. Hier zijn 40.000 jaar oude botten en artefacten gevonden van de Homo Sapiens.

Kuching ligt in het Westen van Sarawak, het zuidelijke deel van Maleisisch Borneo. Het is per vliegtuig bereikbaar, bijvoorbeeld vanuit Penang, Kuala Lumpur of Singapore.

Rondreizen en bouwstenen naar Sarawak


Grand Tour De Wildernis van Borneo

Ontdek het beste van Borneo! Dé bestemming voor echte natuurliefhebbers. Tijdens deze rondreis langs deelstaten Sabah en Sarawak verken je de weelderige jungle vol wildlife per boot en te voet en ...

Bekijk reis
Vanaf €2922,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Discover Borneo Deluxe

Een rondreis dwars door de ongerepte natuur van Borneo. Je zult merken dat de bevolking je altijd vriendelijk tegemoet treedt en je overal verwelkomt. Verblijf tijdens de reis in deluxe ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Cultuur
Vanaf € 726,- p.p.

Aantal dagen: 5
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

De grotten van Mulu

Mulu National Park, gelegen in het noorden van Sarawak, is het grootste nationale park van Sarawak. De meest beroemde attractie in het park, zijn de vele kalksteengrotten. Je bezoekt de belangrijkste ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Actief, 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 230,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel