Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Sabah
Vorige pagina

Informatie over Sabah, Borneo


Eiland in Tunku Abdul Rahman National Park


Sabah, gelegen op Maleisisch Borneo is de tweede grootste deelstaat van Maleisië. Een wandeling door de veelzijdige en kleurrijke hoofdstad Kota Kinabalu, een bezoek aan het oudste en grootste orang-oetanreservaat ter wereld, door de jungle naar de Gomantong grotten, ‘de zwaluwgrotten’ of de prachtige onderwaterwereld ontdekken bij één van de tropische eilandjes buiten de kust. Sabah is veelzijdig met ruige jungle, een betoverende onderwaterwereld, hoge bergen, unieke natuur en een kleurrijke bevolking.

De hoofdstad Kota Kinabalu


De hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu is in de tweede wereldoorlog bijna geheel verwoest. Voor die tijd heette het Jesselton en was het een belangrijk handelscentrum in Azië. Pas in 1963 is Kota Kinabalu weer opgebouwd en is zich nog steeds aan het ontwikkelen naar een volwassen moderne stad.

Dat er geen eeuwenoude gebouwen te vinden zijn, wil niet zeggen dat er geen prachtige architectuur te bewonderen is in Kota Kinabalu. De prachtige State Mosque bijvoorbeeld met zijn vergulde koepel domineert het stadsbeeld en is zeker een bezoek waard, u moet u natuurlijk wel gepast kleden. In de time tunnel wordt u meegenomen in de rumoerige geschiedenis van de stad. De Atkinson Clock Tower (1945) is een van de weinige gebouwen die de bombardementen in de tweede wereldoorlog heeft overleefd. De centrale fish&meat market en de Filipino markt zijn zeker een bezoek waard, u moet wel vroeg uit de veren, maar u zult er geen spijt van krijgen. U ziet vissers aankomen met hun vangst, de meest exotische groenten en vruchten, lokale handwerkproducten en een gezellige bedrijvigheid.

het binnenland van Sabah


In het binnenland van Sabah kunt u het dorp Kota Belud bezoeken. De markt in dit dorp is altijd een enorm festijn. Kudat ligt ongeveer op het meest Noordelijke punt van Sabah. Dit dorp, dat midden in de groene jungle ligt en altijd geïsoleerd is geweest van de rest van Sabah, is het thuis van de Rungus. De Rungus staan bekend om hun prachtige kleding en uitbundige feesten.

Stranden op Sabah


Strandliefhebbers kunnen heerlijk relaxen aan de kust bij Tanjung Aru, net ten Zuid-Westen van Kota Kinabalu. Langs de kust van Sabah vindt u ook veel eilanden waar u prachtig kunt duiken en snorkelen. Enkele kilometers buiten de kust bij Kota Kinabalu bijvoorbeeld vindt u vijf eilanden die samen het nationale park Tunku Abdul Rahman vormen. Helemaal in het zuiden van Sabah kunt u vanuit Semporna het prachtige tropische Sipadan of het ‘oestereiland’ Gaya bezoeken.

Mount Kinabalu


De meest markante verschijning in het groene landschap van Sabah is ongetwijfeld de berg Mount Kinabalu, die met 4100 meter de hoogste berg in Sabah is. U kunt deze berg beklimmen (in 2 dagen) mits u hier een week eerder een vergunning voor aanvraagt bij het kantoor van het nationale park Kinabalu. Het natuurpark is sowieso een bezoek zeker waard. Naast de prachtig groene jungle vindt u hier de warme baden van natuurlijke zwavelbronnen van Poring.

Natuur op Sabah


De havenstad Sandakan is de hoofdstad in het noordoosten van Sabah. Dé plek om te zijn op Sabah voor natuurliefhebbers. Vanuit hier kunt u het Sepilok Orang Oetan reservaat bezoeken, het oudste en grootste orang-oetanreservaat ter wereld. Nog een goede tip is een bezoek aan de grotten van Gomantong. Deze zijn alleen vanuit Sandakan met de boot of terreinwagen te bereiken en een stuk te voet. In deze grotten in het uiterste Oosten van Sabah maken zwaluwen hun nesten. Deze nesten die zijn gemaakt van het speeksel van de zwaluwen, worden verzameld en verkocht aan China waar ze als delicatesse in soep worden bereid. Dit alles gebeurt overigens onder toezicht van het Wildlife Department, zodat de zwaluwpopulatie er niet onder lijdt. Wanneer het bijna donker wordt om een uur of vijf, vliegen de vleermuizen uit om op jacht te gaan naar hun prooi. De zwaluwen komen rond dezelfde tijd ‘thuis’. Roofvogels grijpen in deze vliegende chaos vaak hun kans en pakken hun maaltje uit de lucht. Een spectaculair stuk natuur dat u niet mag missen!

Sabah ligt in het noorden van Maleisisch Borneo en heeft vliegvelden in onder andere Kota Kinabalu en Sandakan. U kunt bijvoorbeeld van Kuching in Sarawak naar Kota Kinabalu vliegen.

Rondreizen en bouwstenen naar Sabah


Sabah: Highlights & jungle van Borneo

Inclusief vluchten. Maak een heerlijke individuele rondreis langs de highlights van Sabah, Borneo’s meest bekende deelstaat. Je vindt er o.a. de levendige stad Kota Kinabalu, de op één na hoogste ...

Bekijk reis
Vanaf €2497,- p.p.

Aantal dagen: 15
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Borneo Rainforest Lodge Danum Valley

Maak kennis met de indrukwekkende wildlife van Danum Valley. Danum Valley is het grootste beschermde laagland regenwoud van Sabah. Er wonen vele zeldzame dieren, waaronder de neushoornvogel, ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 1085,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Selingan Turtle Island

Borneo is een schatkamer vol natuur en rijk aan een wonderlijke dierenwereld. Tijdens deze 2-daagse tour bezoek je vanuit Sandakan het unieke Sellingan Turtle Island om schildpadden hun eieren te ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Cultuur
Vanaf € 318,- p.p.

Aantal dagen: 2
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel