Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Perhentian

Reisinformatie Perhentian Island

Naast het beroemde Tioman Island, zijn er nog enkele andere prachtige bounty-eilanden in de omgeving te vinden, zoals het eiland Perhentian, gelegen aan de noordoostzijde van Maleisië. Het wordt ook wel Perhentian Islands genoemd, omdat het uit 2 eilandjes bestaat, namelijk Perhentian Besar (groot) en Perhentian Kecil (klein). Dit ongerepte groene eiland met haar witte zandstranden en azuurblauwe zee, is de perfecte bestemming als u op zoek bent naar rust, ontspanning, mooie natuur en een spectaculaire onderwaterwereld.

Het kristalheldere water om het eiland maakt Perhentian een uitstekende snorkel- en duikbestemming, er zijn dan ook verschillende duikscholen te vinden. In het marine park heeft u de kans om vele tropische vissen, kleurrijk koraal , schildpadden en zelfs haaien te spotten tijdens één van de duikexcursies die dagelijks worden georganiseerd.

Naast de adembenemende onderwaterwereld, kunt u ook van de prachtige natuur van het eiland genieten, bijvoorbeeld door een mooie wandeltocht door de wilde jungle te maken. Tijdens de wandeling kunt u een diversiteit van flora, varanen en een groot aantal vogelsoorten en insecten ontdekken. Naast de junglepaden zijn er geen wegen te vinden op het ongerepte Perhentian, dus de enige manier om het eiland te verkennen is lopend of met de watertaxi. De hotels op Perhentian zijn eenvoudiger dan de hotels op het vasteland. U beschikt in ieder geval over de omschreven faciliteiten bij uw hotel en uw eigen kamer met badkamer. Luxe vindt u op de Perhentians niet, stel u dus hier op in.

Alle boten richting Perhentian vertrekken vanaf Kuala Besut. Ook zijn er mogelijkheden om per boot naar de vlakbij gelegen eilanden, zoals Pulau Redang, te gaan. De dichtstbijzijnde luchthaven van Kuala Besut is Kota Bharu, waar u vanaf Kuala Lumpur dagelijks naar toe kunt vliegen.

De beste reisperiode voor een bezoek aan Perhentian is maart t/m oktober. Van november t/m februari is het regenseizoen en is het eiland niet bereikbaar.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel