Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Penang
Vorige pagina

Reisinformatie Penang
Een bezoek aan de gezellige avondmarkt van Batu Ferringhi met de vele restaurantjes en winkeltjes of een wandeling in Georgetown langs historische gebouwen en monumenten. Heerlijk relaxen op het lange strand aan de Noordkust of snorkelen of duiken in de wonderlijke onderwaterwereld bij Palau Payar. Penang is een eiland met een rijke historie, een kleurrijke mix van culturen en een prachtige natuur.

In 1786 richtte de Brit Francis Light een handelsvestiging op in Penang. Tot ongenoegen van zijn mannen overigens, die het niet zagen zitten om in het onherbergzame terrein te gaan bouwen. Tot kapitein Light met een kanon zilveren dollars het bos in schoot, toen waren de mannen gemotiveerd en werd het gebied snel begaanbaar gemaakt. Zo gebeurde het ook, de handelspost werd een groot succes. Mede doordat kapitein Light Penang als vrijhaven uitriep en land beschikbaar stelde, vestigden steeds meer immigranten (vooral Chinezen) zich op het eiland. Penang is lange tijd naast Singapore één van de belangrijkste havens aan de straat van Malakka geweest.

De rijke geschiedenis van Penang proeft u nog overal op het eiland, met name in de hoofdstad Georgetown. Er zijn nog tal van gebouwen en monumenten uit de koloniale periode, zoals Fort Cornwallis, dat is opgericht op de plek waar Francis Light voor het eerst voet aan wal zette. Ook het Penang museum, op loopafstand van Fort Cornwallis, is zeker een bezoek waard. Er ook nog steeds een rijke mix van verschillende etniciteiten te vinden op het eiland, het grootste deel van de bevolking is van Chinese komaf. De mix aan culturen en tradities wordt ook weerspiegeld in de grote verscheidenheid aan geloofshuizen. Moskeeën, Hindoestaanse tempels en zelfs de grootste boeddhistische tempel uit Zuid-Oost Azië; ‘de Kek Lok Si tempel’.

Naast al deze culturele hoogtepunten, vindt u met name in het noorden van Penang ook mooie stranden. Bij de badplaats Batu Ferringhi bijvoorbeeld kunt u ontspannen relaxen aan het strand onder het genot van een heerlijke cocktail. Ook kunt u hier ’s avonds de gezellige avondmarkt bezoeken waar de heerlijkste restaurantjes en leukste winkeltjes elkaar afwisselen. Ook kunt u een uitstapje maken naar één van de nabijgelegen tropische eilanden waar u prachtig kunt snorkelen of duiken op de kleurrijke riffen.

In het binnenland bestaat Penang uit jungle. Bebost terrein dat rijk is aan tropische planten en bloemen en zeldzame diersoorten. U kunt hier tochten maken te voet of per kabelbaan(Penang Hill) naar prachtige uitkijkpunten. De slangentempel is ook heel bijzonder, hier kronkelen slangen vrij rond op het altaar tussen de kelken en vazen, bedwelmt door de wierrook.

Bent u op zoek naar een tropisch bounty eiland, dan bent u beter af in Langkawi. Gaat u ook voor cultuur, historie en gezelligheid, dan is Penang een fantastische bestemming.

Penang ligt in het Noord-Westen van Maleisië buiten de kust In de Andamaanse zee en bestaat uit een eiland en een stukje vasteland dat met elkaar verbonden wordt door een brug. De eenvoudigste manier om er te komen is per vliegtuig, Malaysian Airways vliegt vanuit Kuala Lumpur direct op Penang.

Toeristenbelasting Penang
Sinds 1 juni 2014 is er een toeristenbelasting ingevoerd in Penang. Dit bedrag dient u ter plaatse bij aankomst in uw hotel te voldoen. De hoogte wordt bepaald door het soort accommodatie waarin u verblijft.

4-5 sterren hotels/resorts: MYR 3
3-sterren hotels/resorts en lager: MYR 2

Het bedrag is per kamer per nacht, dus niet per persoon, en betaalt u rechtstreeks aan het hotel.
(1 MYR is ca. € 0.25)

Rondreizen en bouwstenen naar Penang


Kuala Lumpur, Penang en Langkawi

Inclusief vluchten. Combineer de bruisende metropool Kuala Lumpur met de paradijselijke eilanden Penang en Langkawi. Een ideale reis als je cultuur wilt combineren en genieten van de prachtige ...

Bekijk reis
Vanaf €1385,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Parkroyal Penang

Een prima resort om te genieten van een heerlijke strandvakantie aan de mooie stranden van het eiland Penang. Vanuit je hotel kun je diverse excursies maken in het achterland van ...

Bekijk reis
Vanaf €1156,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Orang-oetan Eiland

Een bijzondere excursie vanaf het schiereiland Penang is het Orang-oetan Eiland. Dit tropische en eco- vriendelijke eiland heeft een zoetwater meer als natuurlijke grens en is ontworpen om ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Kindvriendelijk, Dagexcursies
Vanaf € 80,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel