Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Pangkor
Vorige pagina

Reisinformatie Pangkor Island
Snorkelen in Coral Bay met witte stranden en felgroene jungle als decor, relaxen in uw hangmat onder een palmboom, een bezoek aan de haven en de markt van Pangkor City en een stukje Nederlandse geschiedenis. Op Pangkor of ‘Beautiful Island’ geniet u van uw welverdiende rust aan het strand en proeft u de Maleisische cultuur.

De naam Pangkor is afgeleid van het Thaise ‘Pang Ko’ wat ‘Beautiful Island’ betekent. Dat is niet voor niets. Pangkor bestaat eigenlijk uit 9 eilandjes waarvan Pangkor Island en Pangkor Laut de enige bewoonde zijn.

Coral Bay en Teluk Belanga aan de Westkust van het hoofdeiland zijn fantastische plekken om in alle rust te genieten van de witte stranden en helderblauwe zee met op de achtergrond de ruige jungle van het binnenland, u kunt hier ook heel mooi snorkelen. Prachtig is ook Pangkor Laut met het sprookjesachtige Emerald Bay, genoemd naar het smaragdgroene water dat samen met de zachte witte stranden en de groene vegetatie op de achtergrond en fantastische scenery vormt.

Liefhebbers van een stuk vaderlandse geschiedenis brengen een bezoek aan fort Dingdings (Kota Belanda). Dit fort stamt uit de 17e eeuw en is door Nederlanders opgezet om een monopoliepositie te krijgen op de handel in tin. Deze werd vanuit het binnenland over de rivier de Dingdingh naar zee gebracht, vanuit dit fort konden de Nederlanders de uitvoer controleren. Dichtbij het fort vindt u ook de Batu Bersurat, een rots met historische tekeningen van Nederlandse hand uit het VOC-tijdperk.

Pangkors belangrijkste inkomsten komen uit de visserij. Het is daarom ook heel leuk om Pangkor City te bezoeken en de bedrijvigheid aan de haven mee te maken en de levendige markt te bezoeken. Kijk ook achter de vissershuisjes waar de vissen worden gedroogd, dat is een leuk gezicht.

Het binnenland bestaat uit ongerepte jungle. Een groot deel is moeilijk begaanbaar, maar u kunt er zeker ook prachtige wandelingen maken. U moet niet verbaasd opkijken als u af en toe een aap in een boom ziet slingeren. Op het eiland staan ook een aantal interessante tempels die het bezoeken waarde zijn, zoals de Fu Lin Kong, een boeddhistische Chinese tempel met een mini Chinese muur.

Pangkor Island is een rustig eiland, u vindt er dus geen ruime keus aan discotheken en bars. Wel kunt u in de hotels en met name ook in Pangkor City in de diverse restaurants prima eten, vooral verse visspecialiteiten uit Maleisië.

Pangkor ligt in het Westen van Maleisië zo’n 300km ten Noord-Westen van de hoofdstad Kuala Lumpur. U kunt vanuit Kuala Lumpur de bus nemen en dan via Lumut met de ferry oversteken naar Pangkor. Deze busreis duurt ongeveer 4 uur.

Rondreizen en bouwstenen naar Pangkor


Kuala Lumpur en Pangkor

Inclusief vluchten. Start je reis met een bezoek aan het veelzijdige Kuala Lumpur, waarna je kunt genieten op de prachtige stranden van het tropische eiland Pangkor. De hotels en transfers worden ...

Bekijk reis
Vanaf €1114,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Pangkor Laut Resort

Pangkor Laut is een prachtig privé eiland met het sprookjesachtige Emerald Bay, genoemd naar het smaragdgroene water dat samen met de zachte witte stranden en de groene vegetatie op de achtergrond ...

Bekijk reis
Vanaf €1629,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

De verborgen schat van Pangkor

Tijdens deze tour verblijf je in het 4* Tiger Rock Resort (o.b.v. volpension), een goed bewaard geheim in de jungle en vlakbij één van de mooiste stranden van Pangkor. Je maakt o.a een jeep tour en ...

Bekijk reis
Tags: Cultuur, 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 422,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel