Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Kuantan
Vorige pagina

Reisinformatie Kuantan
Een bezoek aan de sprookjesachtig mooie Masjid Negeri Staatsmoskee, genieten van de levendige Maleisische cultuur bij Jelan Basar, tochten door plantages en onherbergzame jungle in het binnenland naar één van de grootste zoetwatermeren van Zuidoost Azië. In veelzijdig Kuantan geniet u zowel van cultuur en tradities als een prachtige omgeving.

Kuantan is de hoofdstad van de grootste deelstaat van Maleisië: Pahang. De stad heeft een ‘oud’ en een ‘nieuw’ gedeelte. In het oude gedeelte vindt u mooie architectuur en leuke bezienswaardigheden. In het nieuwe gedeelte huist bijvoorbeeld de Berjaya Kuantan Megamall, het grootste winkelcentrum van Kuantan waar u zowel Maleisisch handwerk en zilver tegenkomt als Westerse winkels.

Zonder twijfel het meest imposante gebouw in de stad is de Masjid Negeri Staatsmoskee. Deze moskee is een prachtig voorbeeld van de moderne moorse bouwstijl. Vier enorme minaretten en een enorme groen / blauwe koepel in het midden geven een sprookjesachtig karakter aan het gebouw. U kunt de moskee ook van binnen bezoeken, absoluut een aanrader. Bezoek ook de Hindoe tempel Kuil Sri Mariammam.

In de stad kunt u genieten van de Maleisische cultuur. Maak een wandeling door Jelan Basar, de hoofdstraat in Kuantan dichtbij de kust. Aan weerszijden van de straat vindt u hier winkeltjes, typisch Maleisische gebouwen en ateliers waar handwerkers hun Batik textiel weven, zilver bewerken en vliegers maken.

Kuantan wordt omgeven door onherbergzame jungle en plantages in het binnenland en een mooie kustlijn in het Westen. Dit maakt Kuantan zo’n veelzijdige bestemming. Zo kunt u in het binnenland de ‘Gua Charah of Charah grotten bezoeken. In deze grotten, gesitueerd in imposante rotsformaties midden in de palmolieplantages, vindt u een Thaise Boeddhistische tempel. Bij de Pandang watervallen kunt u heerlijk relaxen tussen de planten en bomen van de indrukwekkende jungle. De Tasik Chini, het op één na grootste zoetwatermeer in Maleisië, is een paradijs voor natuurliefhebbers. U komt hier de meest bijzondere plant- en diersoorten tegen.

Kuantan ligt aan de Oostkust van het schiereiland van Maleisië, ongeveer ter hoogte van Kuala Lumpur. Het is goed bereikbaar per vliegtuig en over de weg.

Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel