Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Kuala Lumpur
Vorige pagina

Kuala Lumpur informatie
Hypermoderne zakencentra, koloniale gebouwen, paleizen, prachtige geloofsgebouwen. Schitterend groene parken, bloementuinen en door bomen omzoomde straten. Kuala Lumpur is misschien wel de meest kleurrijke metropool in Azië. Hier wonen Hindoeïsten, Boeddhisten, Moslims en Christenen.

Kuala Lumpur is een relatief jonge stad. Halverwege de 19e eeuw werd op de plek waar de rivieren de Gombak en de Klang elkaar kruisen de eerste nederzetting gesticht door mijnwerkers die hier tin uit de grond haalden. De naam Kuala Lumpur betekent letterlijk “modderige riviermonding”. Modderig is Kuala Lumpur al lang niet meer. De stad groeide in enkele tientallen jaren uit tot de hoofdstad van Maleisië en daarna tot metropool en belangrijk internationaal zaken- en handelscentrum. Dit trok mensen uit alle windstreken aan. U vindt in Kuala Lumpur dan ook een kleurrijke mix aan bevolkingsgroepen en etniciteiten.

Tot 1957 is Maleisië een kolonie geweest van de Britten. De prachtige koloniale gebouwen uit de Britse tijd vormen een mooi contrast met de hypermoderne gebouwen van de laatste decennia. Het onafhankelijkheidsplein of de ‘Dataran Merdeka’ is één van de belangrijkste historische plekken voor de Maleisiërs. Hier werd in 1957 de Britse vlag vervangen voor de vlag van Maleisië. Tegenover het onafhankelijkheidsplein ligt het Sultan Abdul Samad gebouw, dit gebouw met Moorse stijlelementen werd in 1897 opgeleverd en sindsdien voornamelijk gebruikt als thuisbasis voor de regering. Het spoorwegstation is in dezelfde stijl gebouwd, net een paleis! De skyline van Kuala Lumpur wordt gesierd door de Petronas Twin Towers (met 452 meter één van de hoogste gebouwen ter wereld) en de Menara-KL, een 421 meter hoge televisietoren. Zeker ’s avonds een indrukwekkend gezicht!

Kuala Lumpur wordt ook wel “de tuinstad van lichtjes’ genoemd. In deze schone stad vindt u veel natuur. Straten worden met planten en bomen omzoomd en de parken en bloemenperken worden ’s avonds prachtig verlicht. Het bekendste park in Kuala Lumpur is de “Tamaran Tasik Perdana” of ‘The Lake Gardens”. Dit park, dat uit 1880 stamt, ligt bijna in de binnenstad van Kuala Lumpur en wordt door vele bewoners gebruikt als dé plek om heerlijk te ontspannen. U loopt door de orchideeëntuin, de hibiscustuin, het tropische vlinderpark of het vogelpark met meer dan 100 verschillende soorten vogels. Ook kinderen zullen zich vermaken op de diverse speelplaatsen.

Kuala Lumpur bezienswaardigheden


Door haar korte, maar rijke verleden zijn er in Kuala Lumpur veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Musea als het nationale museum. Geloofsgebouwen als de Jamek Moskee (gebouwd op de plek van de eerste nederzetting waar Kuala Lumpur uit voortgekomen is) of de Sri Mahamariaman Tempel (de mooiste Hindoetempel in Maleisië). Monumenten, paleizen, bibliotheken en andere markante of historische gebouwen. U kunt het beste een bezoek brengen aan het Malaysia Tourist Info Complex, hier vindt u audiovisueel materiaal van alle mooie plekken in Kuala Lumpur, maar ook van de rest van het land.

Zoals in veel grote Aziatische steden is een bezoek aan één van de grote markten de moeite waard als u de cultuur van de lokale bevolking wilt proeven. Figuurlijk en letterlijk, want op deze markten kunt u prima lokale specialiteiten proberen bij één van de (drukkere) kraampjes of restaurantjes. De centrale markt is één van de belangrijkste markten in Kuala Lumpur, hier wordt veel handelswaar verkocht als kunst, antiquariaten, design en modeartikelen en sierraden. Ook vindt u hier waarzeggers, glasblazers en kunstenaars.

Niet ver buiten Kuala Lumpur zit u al snel in een heel andere wereld. U kunt bijvoorbeeld een tour maken naar Taman Negara, één van de oudste regenwouden ter wereld. Hier kunt u per longtailboot tot diep in de jungle doordringen, een onvergetelijke avondwandeling maken of op 30-40 meter hoogte een ‘Canopy Walk’ maken over hangbruggen tussen de bomen, een erg indrukwekkende ervaring. Of bezoek Banghuris Homestay, een typisch Maleis dorpje waar u kunt overnachten Geen luxe, maar wel een bijzondere en onvergetelijke beleving!

Kuala Lumpur ligt op het schiereiland ten Zuiden van Thailand, zo’n 35 km ten Oosten van de Straat van Malakka. Het is uit alle richtingen goed te bereiken per vliegtuig.

Rondreizen en bouwstenen naar Kuala Lumpur


Discover West-Maleisie

Inclusief vluchten. Tijdens deze individuele rondreis door Maleisië, word je langs de vele bezienswaardigheden gebracht die het land rijk is. Beleef de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur door te ...

Bekijk reis
Vanaf €1546,- p.p.

Aantal dagen: 12
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Maleise kampungs, thee en jungle

Ga met de kinderen op ontdekking op het Maleisisch schiereiland. De grote verscheidenheid aan cultuur en natuur maakt het een fascinerend land en de uitgebreide faciliteiten en prima infrastructuur ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Kindvriendelijk, Gratis WiFi, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 908,- p.p.

Aantal dagen: 9
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Discover West-Maleisie

Tijdens deze individuele rondreis door Maleisië, word je langs de vele bezienswaardigheden gebracht die het land rijk is. Beleef de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur door te dwalen door Chinatown en ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Gratis WiFi
Vanaf € 601,- p.p.

Aantal dagen: 7
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel