Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Kota Bharu
Vorige pagina

Reisinformatie Kota Bahru
Beleef de traditionele Maleisische cultuur: drakenvliegers, batik ambachtslieden, bromtollen, beoefenaars van “Silat” en de Buluh Kubu Central Market. Bezoek de tempel met de grootste liggende Boeddha in Zuidoost-Azië. Kota Bharu is een paradijs in Maleisië voor liefhebbers van cultuur, historie en tradities.

In Kota Bharu lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het wordt door velen gezien als hét centrum van de Maleisische cultuur, omdat de stad heel puur en vol tradities is gebleven. Zo kunt u zien hoe de mensen hun drakenvliegers oplaten, Silat beoefenen (een typisch Maleisische vechtsport) en hun bromtollen laten draaien. Ook kunt u ateliers en fabrieken bezoeken waar ambachtslieden hun werk doen, het zijn werkelijk kunstenaars. Batik en Songket, beide speciale technieken om textiel te versieren, zilverwerk en vlechtwerk. Ga naar het cultuurcentrum waar uitvoeringen en optredens zijn van traditionele dansen, vechtsport en kunsten.

De Buluh Kubu Central Market is misschien wel de meest kleurrijke markt in Maleisië. Letterlijk en figuurlijk vindt u nergens een markt met zo’n enorme verscheidenheid aan kleuren. U kunt er groente, fruit, vis, lokale specialiteiten, maar ook handwerk, textiel en zilverwerk kopen. U kunt de markt het beste ’s morgens bezoeken, vergeet uw fototoestel niet!

Iets ten noorden van Kota Bharu, niet ver van de grens met Thailand, vindt u de Wat Photovihan met de 40 m lange grootste liggende Boeddha van Zuidoost-Azië.

Op het historische strand Desar Sabak zo’n 13km van Kota Bahru zijn de Japanners in 1941 geland voordat ze Maleisië bezetten. Ook bij de hoogste berg van Kelantan, de Gunung Stong vindt u een stuk geschiedenis uit de oorlog. Het verhaal gaat dat er tijdens de overheersing van de Japanners een zak goud verstopt is in de Gua Ikan, ook wel ‘de visgrot’.

Kelantan is een Islamitische deelstaat helemaal in het Noordoosten van het schiereiland. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Zoals in islamitische gebieden gebruikelijk, wordt er nauwelijks alcohol geschonken.

Kota Bahru heeft een vliegveldje dat bijvoorbeeld te bereiken is vanaf Kuala Lumpur en Penang. Ook is de stad over de weg goed bereikbaar.

Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel