Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Gebruiken
Vorige pagina

Gebruiken in Maleisië

De voeten zijn in Azië het onreine deel van het lichaam. Het hoofd wordt gezien als heilig. Kleine kinderen over hun hoofd aaien, wordt in Azië dan ook vreemd gevonden.

In heel Azië geldt dat gezichtsverlies te allen tijde dient te worden voorkomen. Iemand direct op fouten wijzen, kritiek leveren of heftige emoties tonen, zoals boosheid of verdriet. Probeer dit te voorkomen. Blijf rustig en toon begrip, daarmee komt u heel ver. Aangezien Aziaten u niet willen teleurstellen, zult u nooit een ontkennend antwoord op uw vragen krijgen. Dit kan rare, soms vervelende situaties opleveren, maar dat gebeurt niet uit onwil.

De fantastisch mooie omgeving van Zuidoost Azië zult u zeker op beeld willen vastleggen. De Aziatische bevolking is gewend aan fotograferende toeristen, maar vraag wel even toestemming als u een foto wilt maken van mensen. In vrijwel alle Aziatische landen geldt dat u geen foto’s mag maken van militaire objecten. Ook is fotograferen in sommige tempels verboden.

Zoals in geheel Zuidoost Azië is afdingen gebruikelijk. Blijf vooral lachen, de bedoeling is om op een prijs uit te komen, die beide partijen tot tevredenheid stemt.

In Maleisië en Indonesië wordt de linkerhand als onrein beschouwd. Er wordt dan ook van u verwacht dat u eet en groet met uw rechterhand. En ook hier geldt; kleedt u netjes als u een moskee, tempel of paleis gaat bezichtigen en trek uw schoenen uit als u een heilige plaats betreedt.

Het geven van fooien wordt steeds gebruikelijker in Maleisië, vooral in toeristische gebieden. Als blijk van waardering kunt u een fooi van ongeveer 10% van het bedrag geven. Let op, bij sommige restaurants wordt er 10% service charge' doorberekend, dit houdt in dat de fooi al verrekend is.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel