Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Eten en Drinken
Vorige pagina

Eten en Drinken in Maleisië

Door de culturele diversiteit zal u het u niet verbazen dat de keuken ook veel invloed heeft van de omringende Aziatische landen (vooral uit China en Indië). Eeuwen geleden kwamen de Europeanen al naar Maleisië voor de specerijen. En nog steeds zijn kaneel, gember, Spaanse peper en koriander van grote invloed op de Maleisische keuken. Rijst en gekookte deegwaren zijn daarbij vaak de basis. Het populairste recept van Maleisië is saté. Deze lekkernij kunt u rustig bij een ‘warung’ halen, een eenvoudig eettentje.

U kunt hier veilig eten. Ter controle kunt u kijken of de Maleisiërs hier zelf eten. U hebt in Maleisië keuze uit alle mogelijke soorten restaurants. Probeer zeker eens het lokale gerecht ‘roti canai’; een licht knapperig pannenkoekje van tarwemeel, klaar gemaakt op de kookplaat. Bij dit gerecht nuttigt men vaak een ‘teh tarik’; thee gemengd met suiker en melk wat een aantal malen van de ene kan in de andere kan wordt gegoten om het te laten afkoelen en schuimen.

De meeste Maleisiërs eten graag bij de kleine stalletjes langs de weg. Het is algemeen bekend dat hier het beste voedsel te verkrijgen is.

Water, koffie en thee zijn overal verkrijgbaar en goedkoop. Alcohol is duur in dit Islamitische land. Kraanwater drinken wordt afgeraden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel