Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Landinformatie MaleisiëEiland in Tunku Abdul Rahman National Park


De grote verscheidenheid aan cultuur en natuur maakt Maleisië een fascinerend land. De moderne architectuur in de hoofdstad Kuala Lumpur staat weer in schril contrast met het koloniale centrum van Georgetown, de tweede stad van Maleisië. Prachtige zonovergoten tropische stranden vindt u op de paradijselijke eilanden Langkawi en Penang. Even zo verrassend is het oeroude regenwoud van Taman Negara, een bezoek aan deze jungle is een ware belevenis. Op het eiland Sabah/Sarawak kunt u kennismaken met eeuwenoude tradities van diverse volkstammen. Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het opvangcentrum van de orang oetangs.

Maleisië is een uit verschillende staten bestaande federatie. Hiertoe behoren het schiereiland Maleisië (zonder Singapore), Sabah en Sarawak op Borneo. Maleisië ligt ten noorden van Indonesië en ten zuiden van Thailand.

In de 16e eeuw voerden Nederlandse, Britse en Portugese schepen handel via de haven aan de straat van Malakka. De Britten kregen steeds meer invloed op het eiland, hoewel Japan in de Tweede Wereldoorlog Maleisië in handen had. Sinds 1957 is Maleisië onafhankelijk en inmiddels groeit Maleisië uit tot een welvarend land.

Er is een zeer uitgebreid en goed wegdek en ook de gezondheidszorg is van hoge kwaliteit. Dat de Britten Maleisië lang hebben overheerst is nog te merken aan het feit dat iedere Maleisiër redelijk tot goed Engels spreekt. De westerse machten kwamen naar Maleisië voor de handel in specerijen en nog steeds kunt u in Maleisië heerlijk eten. Elke avond komen er marktjes tevoorschijn waar u heerlijke maaltijden voor spotprijzen kunt eten.

Maleisië is in de ware zin van het woord een culturele smeltkroes en hoewel de islam de nationale religie is, is er waarschijnlijk geen land ter wereld met zo veel verschillende geloofsrichtingen en uitingen als Maleisië. De, in de grondwet vastgelegde, vrijheid van godsdienst komt hier ook werkelijk tot uiting. Ten eerste zijn er de Bumiputra: inwoners van Maleisië die een culturele binding met het gebied en met elkaar hebben. Van de bijna 21 miljoen Maleisiërs behoort 59% tot de Bumiputra, de overige 41% bestaat uit Chinezen (32%), Indiërs (8,6%) en kleinere groepen Arabieren, Europeanen en Singhalezen. De Bumiputra bestaat ook weer uit verschillende bevolkingsgroepen, voor een groot deel hebben zij een gemeenschappelijke godsdienst, de islam. Enkele Maleisische volksgroepen zijn christen of animistisch.

Hoofdstad: Kuala Lumpur.
Aantal inwoners: 25.274.133
Oppervlakte: 329.750 km2, ca. 8x Nederland
Klimaat: tropisch moessonklimaat
Tijdsverschil: 6 uur later in de zomer, 7 uur later in de winter
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Munteenheid: Ringgit
Elektriciteit: 240 volt.

Hier vindt u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Maleisië

Toeristenbelasting in heel Maleisië
Per 1 september 2017 heeft de Maleise regering een nieuwe toeristenbelasting ingevoerd van MYR 10.

Toeristenbelasting Malacca, Penang en Langkawi
Daarnaast gelden er nog extra toeslagen voor een verblijf in Malacca, Penang en Langkawi.

Malacca & Penang:
4-5 sterren hotels/resorts: MYR 3
3-sterren hotels/resorts en lager: MYR 2

Langkawi:
5 sterren hotels/resorts: MYR 5
3-4 sterren hotels/resorts en lager: MYR 3

Deze bedragen dient u ter plaatse bij aankomst in uw hotel te voldoen. Genoemde bedragen zijn per kamer per nacht, dus niet per persoon, en betaalt u rechtstreeks aan het hotel. (1 MYR is ca. € 0.25)

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel