Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Vientiane
Vorige pagina

Reisinformatie Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en er wonen ongeveer 750.000 mensen. Het is de grootste stad van Laos, maar toch kun je het niet echt een stad noemen. Het is een rustige stad vergeleken met andere steden in Azië. Vientiane is gevestigd in een bocht aan de Mekong.

In Vientiane vindt u brede lanen die de stad doorkruisen en nog enkele gebouwen in Frans-koloniale architectuur. Naast typisch Laotiaans eten kunt u hier ook Franse baguettes eten. De meest populaire bezienswaardigheden in Vientiane zijn de Franse wijk, prachtige tempels en interessante musea.

Omdat het land zich pas sinds de jaren '80 heeft geopend voor toeristen is Vientiane heel anders dan de andere Aziatische (hoofd)steden. Hier vindt u geen grote, luxe winkelcentra of megabioscopen. Het land is nog puur en u kunt er perfect zien hoe de lokale bevolking hier leeft. Wel wordt het toerisme een steeds belangrijkere inkomstenbron.

Het Lao Nationaal Museum is het grootste museum en heeft 2 verdiepingen. Op de benedenverdieping vindt u voorwerpen als dinosaurusbotten en kunstwerken uit de Khmer-tijd. Op de bovenverdieping is informatie te vinden over de geschiedenis van Laos.

Aan de overkant van het Presidentiële Paleis staat de oudste tempel van Vientiane, de Wat Sisaket. Het is gebouwd tussen 1819 en 1824 door Koning Anou. De tempel is 2 keer gerestaureerd, de laatste keer was in 1930. De reden dat het de oudste tempel in Vientiane is, is omdat de Siamezen in 1828 deze tempel als enige niet hebben verwoest. In de tempel staan veel boeddhabeelden van verschillende grootte.

De Pratuxai is een Arc de Triomphe zoals ze die ook in Frankrijk hebben. De poort is opgericht ter nagedachtenis van de koninklijke leden die tijdens de Indochina oorlog zijn omgekomen.

De Talat Sao (Ochtendmarkt) is de moeite waard om te bezoeken. Het is leuk om hier rond te slenteren en souvenirs als goud, zilver en zijde te kopen. Ondanks dat het de Ochtendmarkt heet, is de markt gewoon de hele dag open.

25 kilometer buiten Vientiane ligt het Boeddha Park Xieng Khuan met grote stenen boeddhabeelden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel