Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Vervoer
Vorige pagina

Vervoer in Laos

De infrastructuur in Laos is erg slecht en het is daarom verstandig om niet in het donker nog de weg op te gaan. De weg die van het noorden naar het zuiden gaat, Luang Prabang - Vientiane - Pakse is nu wel goed begaanbaar en is één van de weinige wegen die geasfalteerd is. Er zijn redelijk veel verkeersslachtoffers omdat de wegen zo slecht zijn en als toerist zijnde wordt u aansprakelijk gesteld, ook als het uw schuld niet is.

Er rijden in Laos bussen, maar die verbinden alleen de grootste steden met elkaar. De bussen zijn ook slecht onderhouden en zitten vaak vol met mensen, dieren en bagage. Zorg ervoor dat u tijdens lange ritten genoeg eten en drinken bij u heeft, want er wordt nergens gestopt onderweg.

In de steden kunt met de tuktuk of met de jumbos. Dit zijn gemotoriseerde driewielers, zoals ze die ook in Thailand hebben.

U kunt in Laos ook met de boot het land bezichtigen. In het zuiden kunt u met de Vat Phou, een bootcruise van 3 dagen. Als u in noorden Laos binnenkomt gaat u per boot naar Luang Prabang, wat ongeveer 6 uur duurt.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel