Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Vang Vieng

Reisinformatie Vang Vieng

Vang Vieng is een klein plaatsje dat tussen Luang Prabang en Vientiane in ligt. De omgeving van Vang Vieng is spectaculair. De plaats wordt omgeven door prachtig karststeengebergte, groene rijstvelden en ligt aan de Nam Song rivier. Vang Vieng is met name erg populair onder backpackers vanwege de relaxte sfeer en de prachtige omgeving. In 2012 werden vele bars en disco's gesloten om de rust wat terug te brengen in Vang Vieng en sindsdien wordt de plaats steeds geliefder bij jong en oud. Er zijn vele activiteiten te ondernemen zoals een mountainbiketocht maken, kajakken of in een tube de rivier afzakken.

De tube is een autoband waar u in kunt zitten om zo de Nam Song rivier af te glijden. De omgeving is werkelijk schitterend en u hoeft alleen maar van de natuur te genieten. In het regenseizoen, van circa mei tot en met oktober, kan het zijn dat tuben verboden wordt omdat de rivier dan te ruig is. Rustiger is het in het droge seizoen van november tot en met maart.

In de omgeving van Vang Vieng vindt u veel prachtige grotten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het meest populair is Poukham, ongeveer 7 km van Vang Vieng. U vindt hier een reclining (liggende) boeddha en u kunt in het prachtige water zwemmen.

Andere grotten die de moeite waard zijn te bezoeken zijn de Tham Hoy, Tham Chang en de ‘tubing cave’. Dit is hetzelfde als op de rivier, maar hierbij zult u in de grot tuben. U moet zeker geen last hebben van claustrofobie, want de grot wordt steeds wat smaller, maar het is een prachtige trip!

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel