Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Phonsavan
Vorige pagina

Reisinformatie Phonsavan
Phonsavan is de hoofdstad van de provincie Xieng Khouang, gelegen in de hooglanden van Laos. Het is te bereiken met een vlucht vanaf Luang Prabang of Vientiane, of per transfer vanaf Luang Prabang. Phonsavan zelf is geen bezienswaardighed; het is echter de uitvalsbasis voor een bezoek aan de mysterieuze vlaktes der kruiken in de omgeving.

In de provincie Xieng Khouang zijn er vele vlaktes ontdekt met 'kruiken', maar de drie belangrijkste en meest indrukwekkende vlaktes bevinden zich in de omgeving van de plaats Phonsavan. Verspreid over deze vlaktes vindt u honderden kruiken, variërend in hoogte en grootte. Elke kruik is gehouwen uit 1 massief stuk steen. Er wordt gedacht dat ze circa 2000 jaar oud zijn, maar er is niet genoeg bewijs om dat met zekerheid te zeggen. Archeologen zijn nog steeds bezig met uitzoeken wat nu precies de betekenis van deze kruiken zijn, of ze nu als urn werden gebruikt of om rijstwijn in te bewaren.

Bovendien vindt u op deze vlaktes nog indrukwekkende sporen van de Indochina oorlog die hier gewoed heeft. Het is een wonder dat de meeste kruiken hierbij onbeschadigd zijn gebleven, als u de enorme kraters in het landschap ziet. U zult ook nog enkele loopgraven door het landschap zien kronkelen. In de buurt is een grot die de lokale bevolking als schuilplaats heeft gebruikt voor de bombardementen.

In Phonsavan zijn er verder weinig bezienswaardigheden. In het centrum is er een lokale markt en zijn er enkele lokale restaurants. Bovenop de heuvel ligt het oorlogsmonument van Laos, met een stoepa waarvan men zegt dat het de beenderen van 4500 Laotianen bewaart die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Er is in Phonsavan ook een Vietnamees oorlogsmonument, maar deze is niet altijd geopend.

In de omgeving van Phonsavan ligt het plaatsje Mouang Khoun, de voormalige hoofdstad van de provincie. Ten tijde van de Franse kolonisatie beleefde dit plaatsje zijn hoogtijdagen, maar tijdens de oorlog is het centrum geheel plat gebombardeerd. Nu rest er nog maar weinig van het plaatsje dat ooit vergeleken werd met Luang Prabang, alleen de tempel Wat Piawat heeft de bombardementen redelijk overleefd.

Rondreizen en bouwstenen naar Phonsavan


Laos Highlights Deluxe

Inclusief vluchten. Deze complete kennismakingsreis neemt u mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ...

Bekijk reis
Vanaf €2893,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Laos Highlights

Deze complete kennismakingsreis neemt je mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Cultuur
Vanaf € 1543,- p.p.

Aantal dagen: 12
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Vlakte der Kruiken

Tijdens deze tour ontdekt u de mysterieuze Vlakte der Kruiken. Archeologen weten nog steeds niet waar deze kruiken voor dienden en hoe ze op de vlakte terecht zijn gekomen. Minimale deelname 2 ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur
Vanaf € 450,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Laos

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel