Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Pakse
Vorige pagina

Reisinformatie Pakse

Pakse ligt in de provincie Champassak en is tevens de hoofdstad van deze provincie. Het is gelegen in het zuiden van Laos. Pakse ligt aan twee rivieren, namelijk de Mekong en de Se Don rivier. Het stadje heeft mooie tempels, die uit de 20ste eeuw stammen, een relaxte sfeer en aan de waterkant van de rivier zijn verschillende restaurants waar u heerlijk kunt eten en kunt genieten van de prachtige omgeving.

De stad ligt temidden van rijstvelden en bergen. Brengt u een bezoek aan de lokale marktjes waar de inwoners hun landbouwproducten verkopen, dan krijgt u een beetje een beeld van hoe de mensen hier wonen en werken.

Pakse zelf heeft niet veel bezienswaardigheden, maar u kunt vanuit hier verschillende excursies maken. U kunt een bezoek brengen aan de Mekong eilanden Khong Island en Khon Island. Aan de grens met Cambodja vindt u de Phanphen waterval, de grootste waterval van Laos.

Een andere excursie die u kunt maken is naar het Boloven Plateau. Dit is een grote, vruchtbare vlakte ten oosten van Pakse. Op de vlakte worden fruit, koffie, thee en verschillende kruiden verbouwd. Boven op het plateau staat de Wat Phu tempel die sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

U kunt een bezoek brengen aan Tadlo en de Tadfane watervallen. Hier ziet u hoe de bewoners nog steeds op traditionele wijze leven en wonen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel