Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Luang Prabang
Vorige pagina

Reisinformatie Luang Prabang

Luang Prabang ligt ten noordwesten van Vientiane en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er wonen ongeveer 50.000 mensen in Luang Prabang. Het is een rustige stadje met een relaxte sfeer waar u helemaal tot rust komt. Rondom de stad liggen prachtige bergen en de stad ligt aan de Mekong rivier. In het midden van het centrum staat Mount Phousi en vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de tempels en heuvels in de omgeving.

De stad heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden en u kijkt uw ogen dan ook uit tijdens een bezoek aan dit stadje vol cultuur en historie.

Wat Xieng Tong is het oudste klooster van de stad. Hier worden ook wel eens lokale dramavoorstellingen gehouden.

Omdat Luang Prabang maar een klein stadje is, kunt u het prima te voet of per fiets verkennen. U kunt een fiets huren en door de stad fietsen, maar u kunt ook buiten de stad in het omringende platteland een kijkje nemen per fiets.

Op de avondmarkt in Luang Prabang kunt u terecht voor traditionele Laotiaanse kunst. Mocht u dus nog souvenirs willen kopen, dan kunt u hier prima terecht. De markt gaat om 23.00 dicht.

In de omgeving van Luang Prabang is genoeg te zien en te beleven. U kunt een bezoek brengen aan de Kuang Si watervallen, ongeveer 29 km ten zuiden van Luang Prabang. Dit zijn grote en prachtige watervallen. Bij de watervallen staan eettentjes waar u heerlijke Laotiaanse lekkernijen kunt eten. Naast alleen het bekijken van de watervallen kunt u hier ook zwemmen in het verfrissende water.

Een andere bezienswaardigheid in de omgeving zijn de Pak Ou grotten. Ze worden ook wel de boeddhagrotten genoemd. De grotten liggen aan de Mekong rivier en zijn per boot bereikbaar.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel