Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Luang Prabang
Vorige pagina

Reisinformatie Luang Prabang


Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang


Luang Prabang ligt ten noordwesten van Vientiane en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er wonen ongeveer 50.000 mensen in Luang Prabang. Het is een rustige stadje met een relaxte sfeer waar u helemaal tot rust komt. Rondom de stad liggen prachtige bergen en de stad ligt aan de Mekong rivier. In het midden van het centrum staat Mount Phousi en vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de tempels en heuvels in de omgeving.

De stad heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden en u kijkt uw ogen dan ook uit tijdens een bezoek aan dit stadje vol cultuur en historie.

Wat Xieng Tong is het oudste klooster van de stad. Hier worden ook wel eens lokale dramavoorstellingen gehouden.

Omdat Luang Prabang maar een klein stadje is, kunt u het prima te voet of per fiets verkennen. U kunt een fiets huren en door de stad fietsen, maar u kunt ook buiten de stad in het omringende platteland een kijkje nemen per fiets.

Op de avondmarkt in Luang Prabang kunt u terecht voor traditionele Laotiaanse kunst. Mocht u dus nog souvenirs willen kopen, dan kunt u hier prima terecht. De markt gaat om 23.00 dicht.

In de omgeving van Luang Prabang is genoeg te zien en te beleven. U kunt een bezoek brengen aan de Kuang Si watervallen, ongeveer 29 km ten zuiden van Luang Prabang. Dit zijn grote en prachtige watervallen. Bij de watervallen staan eettentjes waar u heerlijke Laotiaanse lekkernijen kunt eten. Naast alleen het bekijken van de watervallen kunt u hier ook zwemmen in het verfrissende water.

Een andere bezienswaardigheid in de omgeving zijn de Pak Ou grotten. Ze worden ook wel de boeddhagrotten genoemd. De grotten liggen aan de Mekong rivier en zijn per boot bereikbaar.

Rondreizen en bouwstenen naar Luang Prabang


Verborgen Plekjes van Thailand (strandverblijf Khanom)

Deze unieke reis laat je een heel ander, veel minder toeristisch Thailand zien. Je zult o.a. genieten van panoramische uitzichten over schitterende landschappen, van bijzondere bezienswaardigheden, ...

Bekijk reis
Vanaf €2212,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Verkenningstocht Laos

Deze kennismakingsreis door Laos neemt je mee naar alle hoogtepunten van het charmante Luang Prabang, het prachtige karstlandschap bij Van Vieng en de hoofdstad ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Cultuur
Vanaf € 581,- p.p.

Aantal dagen: 6
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Imposant Laos

Laos is nog een van de meest authentieke en ongerepte landen in Zuidoost-Azie. Geniet van de oude, schitterend versierde tempels, de uiterst vriendelijke bevolking en het heerlijke eten, waar ook nog ...

Bekijk reis
Tags: Cultuur
Vanaf € 556,- p.p.

Aantal dagen: 5
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Laos

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel