Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Landschap
Vorige pagina

Landschap in Laos

Laos wordt van alle kanten omringd door landen, namelijk China, Thailand, Myanmar, Vietnam en Cambodja. Het is het enige land in Zuidoost-Azië wat niet aan zee grenst. Laos heeft een oppervlakte van 236.800 km2 en is het meeste dunbevolkte land van de regio. Laos is voor meer dan de helft bedekt met bos.

De Mekong rivier gaat van noord naar zuid dwars door Laos heen. Naast Laos stroomt de rivier ook door de andere landen van Zuidoost-Azië en wordt daarom ook de Levensader van Zuidoost-Azië genoemd. Veel transport en mensen gaan via de Mekong en langs de oever wonen veel mensen. Reizigers die in het noorden van Laos binnenkomen zullen over de Mekong naar Luang Prabang reizen.

Het noorden van Laos is bergachtig en ruig met valleien en plateaus, zoals de Vallei der Kruiken in het noorden en het Boloven Plateau in het zuiden. De hoogste berg van Laos is de Phoi Bia die 2820 meter hoog is. Gaat u van het noorden naar het zuiden, dan zult u het verschil in landschap merken. In het midden van Laos vindt u wat lage bergen en valleien, totdat u in het zuiden aankomt.

Het zuiden is een stuk droger en vlakker dan de rest van Laos. Hier vindt u het Boloven Plateau en de Si Phan Dhon, de ‘4000 eilanden’. Hier kunt u prachtige boottochten maken en overnachten op de eilandjes. In de wateren hier kunt u de zoetwater dolfijn spotten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel