Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Gebruiken
Vorige pagina

Gebruiken in Laos

De meeste inwoners (60 %) van Laos zijn Boeddhist en dit brengt nogal wat andere gebruiken met zich mee dan u in Nederland gewend bent. Houdt u rekening met deze gebruiken en toon respect voor de lokale bevolking. Een glimlach doet wonderen!

Belangrijk is dat u de bevolking nooit bij het hoofd aanraakt en ga nooit met uw voeten naar een Boeddhabeeld zitten. Het hoofd zit het hoogst op het lichaam en wordt gezien als het meest rein. Alles wat lager zit is onrein, dus de voeten zijn het meest onrein van het hele lichaam. Verhef nooit uw stem tegen een Laotiaan. Het is gebruikelijk om uw schoenen uit te doen als u ergens naar binnen loopt, vooral bij de mensen thuis.

Het wordt in Laos niet op prijs gesteld als u in het openbaar een vreemde kust of omhelsd. De Laotianen gebruiken, net als in Thailand, de ‘Waai’ om mensen te begroeten. U legt uw handen tegen elkaar aan en houdt ze met de vingers omhoog voor uw gezicht. Hoe hoger de ‘Waai’ hoe meer respect u toont.
De Laotianen zijn erg op de hygiëne van hun zelf en van anderen gesteld. Zorg er dus altijd voor dat u schone kleding aan heeft en er schoon uit ziet. Als u tempels bezoekt is het beleefd om lange mouwen en een lange broek te dragen. Wanneer u een tempel binnengaat moet u altijd uw schoenen uit doen, vooral als er een Boeddhabeeld in de tempel staat.

Als laatste is het belangrijk dat u uw hoofd lager houdt dan Boeddha’s en monniken. U mag monniken niet fotograferen en als vrouw zijnde mag u geen monnik aanraken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel