Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Laos > Flora & fauna
Vorige pagina

Flora & fauna in Laos

Flora
Laos bestaat voor de helft uit subtropische wouden, maar de wouden worden met een raptempo om economische redenen gekapt. Vooral hardhout en teakhout verdwijnen, ook door illegale houtkap. Per jaar wordt er ongeveer 300.000 hectare bos gekapt om plaats te maken voor landbouw en om te exporteren.

Het noorden en het zuiden van Laos verschillen van landschap. Het noorden heeft bossen met bomen die op Europese bomen lijken, terwijl het zuiden wat droger is en meer grasland heeft. Andere bomen die in Laos groeien zijn bamboe (naast Thailand en China heeft Laos het meeste bamboe), fruitbomen en palmbomen. Laos staat bekend om de papaver, waarmee opium wordt gewonnen.

Fauna
Vroeger had Laos de naam ‘Lan Xang’, wat ‘Land van een miljoen olifanten’ betekent. Vandaag de dag leven er nog maar 500 wilde olifanten in Laos. Andere zoogdieren die in Laos leven zijn de tijger, de Aziatische beer, luipaarden, gibbons, kleine panda’s en wilde katten en honden. Er leven tevens verschillende soorten herten. In het zuiden van Laos, in de Mekong zwemmen de zeer zeldzame zoetwater dolfijnen. Er leven 450 verschillende vogelsoorten in Laos waaronder de neushoornvogel en de reuzenibis.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel