Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Landinformatie Laos


Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang


Laos wordt wel gezien als het jongere broertje van Thailand. Het is nog puur, ruig en ongerept en het toerisme heeft het land nog niet overspoeld. Brengt u een bezoek aan Laos dan zult u rekening moeten houden met het feit dat de infrastructuur nog niet overal is gemoderniseerd, wat juist de charme is van dit land. In de steden Vientiane en Luang Prabang vindt u inmiddels wel vele hotels en restaurants van eenvoudig tot zeer luxe, maar buiten de steden is het aanbod nog kleiner en eenvoudiger. De Laotianen zelf gaan bijna niet uit eten, dus heel veel restaurants zult u in de lokale dorpjes niet vinden. Verstandig is het om een zaklantaarn mee te nemen voor 's avonds, want de elektriciteit wil nog steeds wel eens uitvallen.

Laos is lange tijd geïsoleerd gebleven en kent nog vele gebieden waar de natuur heerst. U kunt in Laos nog echt de binnenlanden in en genieten van bergen, valleien, dichtbegroeide bossen, uitgestrekte laaglanden en de kronkelende Mekong rivier. U kunt 'community based' trekkings maken: samen met een gids van een lokaal dorp, die er speciaal voor is opgeleid, neemt u mee op een prachtige trektocht en u overnacht in een homestay in zijn dorp. Op die manier hebben dorpsbewoners werk, ze leren over het behoud van de natuur en het dorp wordt gesteund.

Naast natuur kent Laos ook veel historie en cultuur. In Vientiane, de hoofdstad van Laos, vindt u nog gebouwen die stammen uit de Frans-koloniale tijd. Luang Prabang staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en kent prachtige oude tempels die in de typische, lokale stijl zijn gebouwd. Ze zijn al ontzettend oud en prachtig bewaard gebleven. Daarnaast ademt het stadje zelf ontzettend veel sfeer uit en het is dan ook heerlijk om gewoon door het centrumpje te wandelen.

Een andere bezienswaardigheid is de mysterieuze ‘Vlakte der Kruiken’ in Phonsavan met veel grote en kleine kruiken. Niemand weet waar die kruiken precies ooit voor gebruikt werden en door wie, en juist het mysterie maakt ze bijzonder.

Laos is het enige land in Zuidoost-Azië dat niet aan de zee grenst. Van alle kanten wordt het omringd door andere landen: China, Myanmar, Cambodja, Vietnam en Thailand. Het is het dunst bevolkte land van de regio met maar 29 inwoners per km2. Laos is één van de armste landen in Azië, maar veel ellende is er niet te zien. De meeste mensen wonen op het platteland en leven van de landbouw. Slechts een klein percentage woont in de steden.

De bevolking bestaat uit ca. 68 etnische bevolkingsgroepen, verdeeld in taal, godsdienst en traditie. Zij wonen alle vreedzaam samen in het land. De (hoofd)wegen zijn ongeveer te vergelijken met een 2-baans landweg. Openbaar vervoer is aanwezig maar niet heel uitgebreid. Zo is er geen treinnetwerk. De Mekong rivier wordt ook als belangrijke vervoersader gebruikt. Het eten is heerlijk en gevarieerd met vele smaken, van licht gekruid tot pittig.

Vanuit Bangkok en Chiang Mai in Thailand gaan er regelmatig vluchten naar Vientiane en Luang Prabang. Ook kunt u vanuit Noord-Thailand via de Mekong rivier in 2 dagen naar Luang Prabang varen, een onvergetelijk onderdeel van uw vakantie.

Hoofdstad: Vientiane
Aantal inwoners: circa 7 miljoen
Oppervlakte: 236.800 km²
Taal: Laotiaans
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme (60 %), Animisme (40%)
Zomertijd: 5 uur later
Wintertijd: 6 uur later
Buurlanden: Cambodja, Vietnam, China, Thailand en Myanmar
Geldeenheid: Laotiaanse Kip
Elektriciteit: 220 volt

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Laos

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel